Skip to main content

Ανδρ. Ξανθός: Ο κ. Πλεύρης αποθρασύνεται- Φταίνε οι πάντες εκτός από τον ίδιο

Σύγκρουση Πλεύρη- Ξανθού για τις ελλείψεις στα φάρμακα.

Συνεχίζεται η ανταλλαγή δηλώσεων μεταξύ του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη και του τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθού, για τις ελλείψεις φαρμάκων.

«Όσο η ζοφερή πραγματικότητα των ελλείψεων στα φάρμακα εκθέτει την κυβέρνηση και κυρίως τον υπουργό  Υγείας, ο κ. Πλεύρης αποθρασύνεται», ανέφερε ο κ. Ξανθός κατηγορώντας τον κ. Πλεύρη ότι αποποιείται των ευθυνών του. «Φταίνε οι πάντες εκτός από τον ίδιο. Φταίει η παγκόσμια έλλειψη πρώτων υλών, φταίνε οι γιατροί, φταίνε οι γονείς, φταίει πάνω απ‘ όλα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ!», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο υπουργός Υγείας απάντησε στην χθεσινή κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι οι ελλείψεις φαρμάκων είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα που οφείλεται στη χαμηλή παραγωγή και έλλειψη πρώτων υλών. Υπογράμμισε επίσης ότι η χώρα μας το αντιμετωπίζει σε μικρότερο βαθμό γιατί έχει εγχώρια παραγωγή και παράλληλα χαρακτήρισε την φαρμακευτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ «πολιτική εξυπηρέτησης συμφερόντων».

Απαντώντας ο κ. Ξανθός έκανε λόγο για γελοιότητα και χυδαιότητα. «Αρκετά με τη γελοιότητα και τη χυδαιότητα.  Γιατί είναι γελοίος ο ισχυρισμός ότι η ΝΔ και κ. Πλεύρης είναι απηνείς διώκτες των πολυεθνικών φαρμάκου.  Και ταυτόχρονα  αποτελεί  πολιτική χυδαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που για 1η φορά άνοιξε μέτωπο με τη διαφθορά στην Υγεία και στο Φάρμακο και ”θωράκισε” θεσμικά τη φαρμακευτική πολιτική (Αξιολόγηση – Διαπραγμάτευση νέων φαρμάκων, νέο  διαφανές πλαίσιο τιμολόγησης, θεραπευτικά πρωτόκολλα, ενίσχυση του ΕΟΦ-ΙΦΕΤ), υπηρετεί τα συμφέροντα των πολυεθνικών!», ανέφερε.

«Αν ο κ. Πλεύρης δεν μπορεί να αντιμετωπίσει δραστικά αυτή τη  σοβαρή κρίση στη φαρμακευτική αγορά, ας παραιτηθεί.  Ας σταματήσει όμως να εκτοξεύει ”λάσπη” γιατί  1. δεν πείθει κανένα  2 . εκτίθεται, προσβάλλοντας τη νοημοσύνη των πολιτών και 3. δεν λύνει  κανένα πρόβλημα, ενισχύοντας την κατακραυγή της κοινωνίας», κατέληξε.