Skip to main content

Διευθυντής Le Soir: Δεν μας προκύπτουν άλλα εμπλεκόμενα ονόματα στο σκάνδαλο με το Κατάρ

REUTERS/Johanna Geron

«Δεν είναι παραγωγή του Netflix».

O διευθυντής της βελγικής εφημερίδας Le Soir Κριστόφ Μπερτί εδώ και μέρες, δέχεται καθημερινά αιφνιδιαστικά τηλεφωνήματα από Ιταλούς δημοσιογράφους που ζητούσαν λεπτομέρειες για το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που οδήγησε στην σύλληψη της Εύας Καϊλή η οποία θα παραμείνει προφυλακισμένη σύμφωνα με τη χθεσινή απόφαση των βελγικών αρχών.

Τα τηλεφωνήματα στον Μπερτί έχουν ένα σκοπό, να μάθουν εάν υπάρχουν άλλα ονόματα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο Qatargate.  «Δεν μας προκύπτουν άλλα εμπλεκόμενα ονόματα, δεν είναι παραγωγή του Netflix», δηλώνει ο ίδιος στην ιταλική εφημερίδα Il Foglio.

«Δεν έχει άλλα στοιχεία, ο,τι έπρεπε να γράψει η Le Soir, το έχει γράψει. Η όλη ιστορία, ως έχει, είναι ήδη αρκετά σοβαρή», προσθέτει κάνοντας λόγο για μια έρευνα που «ξεπερνά τη φαντασία»

«Το όλο έργο αυτής της έρευνας, το πώς εξελίχθηκε, ξεπερνά κάθε διάσταση της φαντασίας» λέει χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι η βελγική εφημερίδα έχει διαδραματίσει κύριο ρόλο στις αποκαλύψεις καταθέσεων και δικογραφιών στο σκάνδαλο, ωστόσο, χθες έγινε γνωστό ότι υπάρχει ενόχληση στις βελγικές αρχές για τις διαρροές στοιχείων της δικογραφίας και των καταθέσεων, και έχει ξεκινήσει έρευνα.

naftemporiki.gr