Skip to main content

Κ. Μητσοτάκης: Η συμφωνία για το πλαφόν, ακόμη ένα ορόσημο στην προσπάθειά μας να προστατεύσουμε τον πολίτη

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΤΠ

«Ο μηχανισμός διόρθωσης της αγοράς στέλνει ένα σαφές μήνυμα ότι όταν οι αγορές αποτυγχάνουν οι κυβερνήσεις παρεμβαίνουν».

«Σήμερα είναι ένα άλλο ορόσημο στη μακρόχρονη προσπάθειά μας να προστατεύσουμε τους πολίτες και τις επιχειρήσεις μας από τις υπερβολικές τιμές του φυσικού αερίου που προκλήθηκαν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την επίτευξη συμφωνίας για το πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου.

«Ο μηχανισμός διόρθωσης της αγοράς – μια ελληνική πρόταση που υποβλήθηκε πριν από 9 μήνες – υιοθετήθηκε επιτέλους από τους υπουργούς ενέργειας της Ευρώπης. Ο μηχανισμός διόρθωσης της αγοράς στέλνει ένα σαφές μήνυμα ότι όταν οι αγορές αποτυγχάνουν οι κυβερνήσεις παρεμβαίνουν», προσέθεσε ο πρωθυπουργός.

«Δεν θα επιτρέψουμε στους θεσμούς μας να οπλιστούν εναντίον μας. Αυτό είναι ένα πρόσθετο εργαλείο που βοηθά στην προστασία των οικονομιών μας από την έκτακτη αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου».

Υπενθυμίζεται πως η συμφωνία για το πλαφόν στο φυσικό αέριο έκλεισε στα 180 ευρώ/Kwh και υπέρ ψήφισαν και οι δύο επιφυλακτικές έως τώρα χώρες, η Γερμανία και η Δανία. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ολλανδία και η Αυστρία ψήφισαν αποχή, ενώ η Ουγγαρία ψήφισε κατά.

naftemporiki.gr