Skip to main content

Προϋπολογισμός 2023: Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή με 156 «ναι»

(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)
Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Με 156 «ναι»  και  143 «όχι» υπερψηφίστηκε από τη Βουλή ο προϋπολογισμός του 2023.  Ψήφισαν συνολικά 299 βουλευτές. Τις αμυντικές δαπάνες υπερψήφισαν 190 βουλευτές, ενώ 109 ψήφισαν «όχι».

Η αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών εξελίχθηκε σε υψηλούς τόνους. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εγκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ πως παραμένει «κόμμα διαμαρτυρίας και όχι εξουσίας» και εξήγγειλε ότι από τον Φεβρουάριο και για 6 μήνες το κράτος θα καλύπτει το 10% του κόστους των τροφίμων για τα νοικοκυριά.

Από την πλευρά του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, επανέλαβε το αίτημα για εκλογές και υπογράμμισε πως ο προϋπολογισμός του 2023 θα είναι ο τελευταίος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

O Μιχάλης Κατρίνης, επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε την κυβέρνηση για «απόσταση από τον μέσο πολίτη. Είστε μακριά από όσα βιώνουν οι πολίτες αυτό το διάστημα». «Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός παρουσιάζουν πλασματική εικόνα της χώρας», είπε.

Δείτε πώς εξελίχθηκε η μάχη στη Βουλή εδώ. 

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.