Skip to main content

Μ. Κατρίνης: Η κυβέρνηση είναι πολύ μακριά από τον μέσο πολίτη

«Η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων είναι 50% χαμηλότερη από αυτή του μέσου Γερμανού και 30% από αυτήν του πολίτη της Ισπανίας»,

Ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Μιχάλης Κατρίνης, επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κατά τη συζήτηση ψήφισης του προϋπολογισμού στη Βουλή.

Ο κ. Κατρίνης, αναφερόμενος στα τακταινόμενα στις Βρυξέλλες, έκανε λόγο για πρακτικές που δυσφημούν την Ελλάδα στο εξωτερικό.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για «απόσταση από τον μέσο πολίτη. Είστε μακριά από όσα βιώνουν οι πολίτες αυτό το διάστημα». «Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός παρουσιάζουν πλασματική εικόνα της χώρας».

Σύμφωνα με τον κ. Κατρίνη, «η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών είναι ανυπεράσπιστη απέναντι στην ακρίβεια και την αισχροκέρδεια».

Επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας πως «δεν έχετε πάει σε σούπερ μάρκετ για να επιλέξετε προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, όπως κάνουν οι 8 στους 10. Και αυτό γιατί δεν έχετε βρεθεί σε αυτήν την ανάγκη».

«Η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων είναι 50% χαμηλότερη από αυτή του μέσου Γερμανού και 30% από αυτήν του πολίτη της Ισπανίας», τόνισε ο κ. Κατρίνης από το βήμα της Βουλής.

«Η κυβέρνηση επιφυλάσσει μόνο δυσοίωνες προοπτικές για τους πολίτες το 2023», προειδοποίησε ο κ. Κατρίνης, αναφερόμενος στην «αύξηση των έμμεσων φόρων»: «Οι Έλληνες πληρώνουν έμμεσους φόρους για τα καύσιμα δύο φορές μεγαλύτερους από τους υπόλοιπους πολίτες της ΕΕ».

Αναφέρθηκε μάλιστα και στον ΦΠΑ, ο οποίος «παρά την ακρίβεια και τον πληθωρισμό, παραμένει στα ύψη».

Ο κ. Κατρίνης έκανε αναφορά και στο σκάνδαλο των υποκλοπών επιτιθέμενος στην κυβέρνηση: «Στις Βρυξέλλες κανείς δεν είπε στους δημοσιογράφους που ερευνούσαν το σκάνδαλο ότι κουράζουν. Η δικαιοσύνη κινήθηκε γρήγορα στις Βρυξέλλες. Εκεί δεν υπήρξε καμία προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου όπως έγινε εδώ. Συνεχίζετε να διακινείτε αθλιότητες».

«Η πολιτική σας, κ. Μητσοτάκη, είναι επικίνδυνη. Το ότι δεν θα σας στηρίξουμε για να σχηματίσετε κυβέρνηση δεν σημαίνει ότι θα στηρίξουμε τον κ. Τσίπρα. Το ΠΑΣΟΚ δεν προσφέρεται για πολιτική λεηλασία», ξεκαθάρισε.

Mε ονομαστική φανερή ψηφοφορία ολοκληρώνεται σήμερα το βράδυ στη Βουλή, η κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία της κύρωσης του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2023.

Η πενθήμερη συζήτηση θα κλείσει με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα και των άλλων πολιτικών αρχηγών.

naftemporiki.gr

Παρακολουθήστε εδώ live τη συζήτηση