Skip to main content

Ειδικό Δικαστήριο: Συνεχίζονται οι καταθέσεις μαρτύρων στη δίκη Παππά- Καλογρίτσα

Οι επίμονες ερωτήσεις της Εισαγγελέως της έδρας προκάλεσαν αδιαθεσία στον μάρτυρα, με αποτέλεσμα να διακόψει το δικαστήριο για λίγο τη διαδικασία. 

Με την κατάθεση στενού συνεργάτη του Χρήστου Καλογρίτσα  συνεχίστηκε στο ειδικό δικαστήριο η δίκη του Νίκου Παππά και του επιχειρηματία.

«Τον Νίκο Παππά τον έχω δει αρκετές φορές στα γραφεία μας, στην κατασκευαστική εταιρεία ΤΟΞΟΤΗΣ και  κυκλοφορούσε. Δεν ξέρω για ποιο λόγο ερχόταν. Ξέρω ότι συνεργαζόταν ο κ. Παππάς με τον κ. Καλογρίτσα για να πάρει μέρος στον διαγωνισμό», κατέθεσε ο κ. Γιώργος Μπασιάς, ο οποίος στις επίμονες ερωτήσεις της Εισαγγελέως για την «συνεργασία», απαντούσε ότι δεν ήταν παρών στις συναντήσεις. «Δεν νομίζω ότι ο Παππάς ερχόταν να πιει καφέ στο γραφείο του κ. Καλογρίτσα», πρόσθεσε.

Οι επίμονες ερωτήσεις της Εισαγγελέως της έδρας προκάλεσαν αδιαθεσία στον μάρτυρα, με αποτέλεσμα να διακόψει το δικαστήριο για λίγο τη διαδικασία.

Νωρίτερα ο κ. Μπασιάς είχε καταθέσει ότι δεν γνώριζε για την συμφωνία που είχαν συνάψει οι δύο πλευρές ΤΟΞΟΤΗΣ-CCC τις παραμονές του διαγωνισμού.

Βερύκιος: «Μπροστά μου ο Κοντομηνάς δεν είχε μιλήσει με τον Παππά»

Στη συνέχεια στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος, ο οποίος ρωτήθηκε από την πρόεδρο για την συνάντηση του Δημήτρη Κοντομηνά με τον Χρήστο Καλογρίτσα μετά την πρώτη φάση του διαγωνισμού και εάν γνωρίζει κάτι για το ρόλο του Νίκου Παππά.

Πρόεδρος: Ποια ήταν η ανταλλαγή;

Μάρτυρας: Ο Καλογρίτσας είχε την άδεια. Κανένας δεν ήθελε να κλείσει ο ΑΛΦΑ. Η τότε κυβέρνηση διαισθανόταν το πολιτικό κόστος και ο κ. Καλογρίτσας θα έπαιρνε ένα έτοιμο κανάλι. Πίστευαν ότι ήταν «ψόφιος» επιχειρηματίας λόγω οικονομικών προβλημάτων και θα μπορούσαν να του πάρουν το κανάλι.

Πρόεδρος: Με δεδομένο ότι ο Κοντομηνάς ήταν εκτός διαγωνισμού, υπάρχει περίπτωση να ζήτησε από τον Ν. Παππά να βρουν λύση;

Μάρτυρας: Μπροστά μου ο Κοντομηνάς δεν είχε μιλήσει με τον Παππά. Με τον Τσίπρα είχε μιλήσει, με άλλους υπουργούς είχε μιλήσει με τον Παππά μπροστά μου δεν ειχε μιλήσει ποτέ. Και δεν του χρωστώ, ξέρω ότι είχε ζητήσει ο Παππάς την απόλυσή μου. Αλλά δεν χρειάζεται να τον τιμωρήσω εγώ τον Παππά, τον τιμώρησαν οι ίδιοι. Πέντε χρόνια δεν τον έχουν αφήσει να βγει στην τηλεόραση. Τον έχουν καταδικάσει μόνοι τους.

Ο μάρτυρας χαρακτήρισε τον Χρήστο Καλογρίτσα «εθνικό παίκτη» εξηγώντας: «με όλες τις κυβερνήσεις όποια πέτρα να σηκώσεις τον Καλογρίτσα θα δεις», επαναλαμβάνοντας ότι δεν είχε ακούσει να μιλά απευθείας ο Δημήτρης Κοντομηνάς με τον Νίκο Παππά.