Skip to main content

Ν.Δ.: Αναστέλλεται η ιδιότητα του μέλους της Μαρίας Σπυράκη

Όσο διαρκεί η αναστολή δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής στην Α' Θεσσαλονίκης

Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, αναστέλλεται η ιδιότητα του μέλους της Νέας Δημοκρατίας της Ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη, μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση υπόθεσης για την οποία ελέγχεται.
«Όσο διαρκεί η ανωτέρω απόφαση της αναστολής, η Μαρία Σπυράκη δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης στις επόμενες εθνικές εκλογές» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

Νωρίτερα η ίδια μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, είχε πει ότι θα ζητήσει αναστολή της κομματικής της ιδιότητας έως ότου διαλευκανθεί η υπόθεση. «Ελπίζω ότι δεν θα πάρει περισσότερους από 2-3 μήνες» σχολίασε.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Ευρωπαίος γενικός εισαγγελέας ζήτησε την άρση ασυλίας της Εύας Καϊλή και της Μαρίας Σπυράκη. Το αίτημα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας βασίζεται σε μια άλλη έρευνα, διαφορετική από εκείνη που αφορά το Κατάρ, η οποία διενεργήθηκε από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF).

«Δεν θέλω να υπάρχουν σκιές» είπε προσθέτοντας ότι θα στείλει τη σχετική επιστολή στον γραμματέα της ΝΔ, Παύλο Μαρινάκη, έχοντας ήδη ενημερώσει σχετικά με την πρόθεσή της.

Να σημειωθεί ότι από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην υπόθεση της Μαρίας Σπυράκη, είχε τονίσει: «Πρόκειται για μία πολύ σοβαρή υπόθεση. Αυτή τη στιγμή δεν έχω πλήρη εικόνα. Θα επιστρέψω στην Αθήνα, θα μελετήσω το θέμα και θα απαντήσω».

naftemporiki.gr