Skip to main content

Μ. Σπυράκη: Έχω αποφασίσει να ζητήσω αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας

Μετά το αίτημα του Ευρωπαίου Γενικού Εισαγγελέα για άρση της ασυλίας της καθώς και της Εύας Καϊλή, για υπόθεση που δεν συνδέεται με το σκάνδαλο Qatargate.

«Έχω αποφασίσει να ζητήσω αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας» δήλωσε το πρωί της Παρασκευής η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη, «μέχρις ότου διαλευκανθεί η υπόθεση και ελπίζω ότι δεν θα πάρει περισσότερους από 2-3 μήνες».

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Ευρωπαίος γενικός εισαγγελέας ζήτησε την άρση ασυλίας της Εύας Καϊλή και της Μαρίας Σπυράκη. Το αίτημα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας βασίζεται σε μια άλλη έρευνα, διαφορετική από εκείνη που αφορά το Κατάρ, η οποία διενεργήθηκε από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF).

«Δεν θέλω να υπάρχουν σκιές» είπε προσθέτοντας ότι θα στείλει τη σχετική επιστολή στον γραμματέα της ΝΔ, Παύλο Μαρινάκη, έχοντας ήδη ενημερώσει σχετικά με την πρόθεσή της.

Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, η κ. Σπυράκη ανέφερε ότι δέχεται ευχαρίστως την άρση της ασυλίας της τονίζοντας ότι επιθυμεί να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες, αν είναι δυνατόν και στην αμέσως επόμενη Ολομέλεια του Ευρωκοιβουλίου τον Ιανουάριο ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση.

Εξηγώντας περί τίνος πρόκειται η υπόθεση για την οποία ζητήθηκε η άρση ασυλίας της, είπε: «Η υπόθεση αφορά την ευθύνη μου για τη διαχείριση του προϋπολογισμού του γραφείου που δεν έχει να κάνει με χρήματα που πιάνει βουλευτής στα χέρια του». Συνεχίζοντας ανέφερε ότι αφορά πρώην συνεργάτη της ο οποίος απουσίαζε σε αρκετές περιπτώσεις ενώ λάμβανε επίδομα για εργασία στο εξωτερικό. «Η ευθύνη αυτή βαραίνει το ίδιο το φυσικό πρόσωπο αλλά και τον ίδιο τον βουλευτή», είπε χαρακτηριστικά.