Skip to main content

ΕΟ ΚΚΕ: Μήτρα που γεννά τη διαφθορά με επίκεντρο το ευρωκοινοβούλιο είναι η ίδια η ΕΕ του κεφαλαίου

EUROKINISSI

«Καμιά εμπιστοσύνη στην ΕΕ και το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που υπηρετεί, δεν διορθώνονται, μόνο ανατρέπονται με την πάλη των λαών» τόνισε ο K. Παπαδάκης.

«Μήτρα που γεννά τη διαφθορά με επίκεντρο το Ευρωκοινοβούλιο, είναι η ίδια η ΕΕ του κεφαλαίου», ανέφερε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης, στη συζήτηση σχετικά με τις «υποψίες διαφθοράς από το Κατάρ» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Στην τοποθέτησή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης σημείωσε τα εξής:

Μήτρα που γεννά τη διαφθορά με επίκεντρο το Ευρωκοινοβούλιο, είναι η ίδια η ΕΕ του κεφαλαίου. Σ’ αυτό το έδαφος εκδηλώθηκε το σκάνδαλο χρηματισμού με την Καϊλή, κι άλλους πρώην και νυν ευρωβουλευτές. Το ψήφισμά σας για το ξέπλυμα του Κατάρ, εγκρίθηκε χωρίς καν ονομαστική ψηφοφορία. ΕΕ, Λαϊκό Κόμμα και Σοσιαλδημοκράτες, πάνω στους τάφους χιλιάδων νεκρών εργατών στα κάτεργα του Κατάρ ανακαλύπτατε «υποδειγματικές εργασιακές μεταρρυθμίσεις», με συνήγορο τον επικεφαλής των εργατοπατέρων της «Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας»(ITUC) που είναι επίσης διωκόμενος. Οι καπιταλιστές του Κατάρ, μέχρι χθες «στρατηγικοί εταίροι» για την «εναλλακτική ενεργειακή επάρκεια» της ΕΕ και με απελευθερωμένη VISA, έγιναν τώρα «αυταρχικό καθεστώς που επιτίθεται στην ευρωπαϊκή δημοκρατία». Όσοι κάνουν πως ανακάλυψαν τώρα τα λόμπι, που πρωταγωνιστούν σ΄ αυτό τον βούρκο πλάι σε ύποπτες ΜΚΟ και στα κατά παραγγελία ψηφίσματα της Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, πλασάρουν νέα παραμύθια περί διαφάνειας, «καλών» λόμπι και «κωδίκων δεοντολογίας».

«Οι λαοί να βγάλουν συμπεράσματα. Καμιά εμπιστοσύνη στην ΕΕ και το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που υπηρετεί, δεν διορθώνονται μόνο ανατρέπονται με την πάλη των λαών» τόνισε, καταλήγοντας στην παρέμβασή του ο Κ. Παπαδάκης.