Skip to main content

ΥΠΕΞ για Τουρκία: Παντελώς απαράδεκτες οι επαναλαμβανόμενες απειλές πολέμου

ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ / INTIME NEWS

«Η αμφισβήτηση της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών και η αύξηση της έντασης στο Αιγαίο έχουν καταδικασθεί στο σύνολό τους και από τη διεθνή κοινότητα» τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών

Τις «δηλώσεις Tούρκων αξιωματούχων περί αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου» απορρίπτει εκ νέου το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του, μία ημέρα μετά από τις απειλές του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά της Ελλάδας.

Σε ανακοίνωσή του συγκεκριμένα το ελληνικό ΥΠΕΞ τονίζει πως «οι δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων  περί αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου έχουν απορριφθεί  επανειλημμένως στο σύνολο τους με σειρά από επιχειρήματα, τα οποία περιέχονται και στις σχετικές επιστολές που η Ελλάδα έχει αποστείλει στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ».

Όπως επισημαίνεται από την ελληνική διπλωματία, «η αμφισβήτηση της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών και η αύξηση της έντασης στο Αιγαίο, μέσω απειλών πολέμου, έχουν καταδικασθεί στο σύνολό τους και από τη Διεθνή Κοινότητα».

«Η Ελλάδα σεβόμενη το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας, για μια ακόμη φορά απορρίπτει εν τω συνόλω τις τουρκικές μονομερείς αιτιάσεις και χαρακτηρίζει παντελώς απαράδεκτες τις επαναλαμβανόμενες απειλές πολέμου» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι αναφερόμενος στο θέμα των νησιών σε δηλώσεις του σε συνέντευξη Τύπου με τον Ρουμάνο ομόλογό του ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας είχε κατηγορήσει την Ελλάδα ότι «προκαλεί», προσθέτοντας πως η Τουρκία «δεν θα σωπάσει» και θα κάνει «ό,τι χρειάζεται». «Ή κάνετε ένα βήμα πίσω ή θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται» ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως «η Ελλάδα δεν πρέπει να ξεχνά ότι «όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες».

«Αν δεν θέλετε ειρήνη, θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα» πρόσθεσε απευθυνόμενος στην Ελλάδα και επανέλάβε την απειλή: «θα έρθουμε μία νύχτα ξαφνικά».

naftemporiki.gr