Skip to main content

Τηλεοπτικές άδειες: Για δεύτερη μέρα κατέθεσε ο Κ. Τόμπρας στο ειδικό δικαστήριο Παππά- Καλογρίτσα

Ο μάρτυρας ρωτήθηκε για ποιο λόγο έδειχνε ενδιαφέρον η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την πλευρά Καλογρίτσα-Χούρι και ποια ήταν τα «παιδιά» στα οποία αναφερόταν ο Χρ. Καλογρίτσας στις μεταξύ τους συζητήσεις.

Για δεύτερη μέρα κατέθετε στο ειδικό δικαστήριο με κατηγορούμενους τον πρώην υπουργό Νικο Παππά και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογριτσας, ο οικονομολόγος  Κυριάκος Τομπρας για τον διαγωνισμό με τις τηλεοπτικές άδειες το 2016.

Ο μάρτυρας, ο οποίος έχει δηλώσει ότι είχε αναλάβει το ρόλο του μεσολαβητή για λογαριασμό της οικογένειας Χούρι προκειμένου να κλείσει τη συμφωνία με το Χρήστο Καλογρίτσα και χρηματοδοτηθεί το εγχείρημα να αποκτήσουν τηλεοπτικό σταθμό ρωτήθηκε για ποιο λόγο έδειχνε ενδιαφέρον η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την πλευρά Καλογρίτσα-Χούρι και ποια ήταν τα «παιδιά» στα οποία αναφερόταν ο Χρ. Καλογρίτσας στις μεταξύ τους συζητήσεις.

Πρόεδρος: Μας είπατε ότι ο κ. Καλογρίτσας είχε ομάδα δημοσιογράφων, για ποια δουλειά;
Μάρτυρας: Μου είπε ότι τους είχε προσλάβει καθ υπόδειξη της κυβέρνησης.
Πρόεδρος: Ποιος;
Μάρτυρας: Τα παιδιά.
Πρόεδρος: Ποια ήταν αυτά τα παιδιά τέλος πάντων;
Μάρτυρας: Αυτό θα σας το πει ο κύριος Καλογρίτσας. Εγώ δεν μπορώ να σας πω.
Πρόεδρος: Γιατί είχε ενδιαφέρον η κυβέρνηση για τον κ.Καλογρίτσα και τους Χούρι;
Μάρτυρας: Δεν ξέρω τι ενδιαφέρον είχε, εγώ μιλούσα με τον Καλογρίτσα και τον Χούρι. Δεν ήξερα, αν μιλούσε με τον Παππά ο Καλογρίτσας μέσω μηνυμάτων. Τα έμαθα όταν δημοσιεύτηκαν τα μηνύματα αυτά.

Ο Χρήστος Καλογρίτσας σε μια σύντομη τοποθέτησή του ανέφερε:

«Καμία καταγγελία δεν έκανα ποτέ και σιώπησα. Όταν ήρθε μια ψευδής διαιτητική απόφαση υποχρεώθηκα να απαντήσω σε αυτούς. Συμφωνείτε μαζί μου σε αυτό; Υπέφερα και το κράτησα για τον εαυτό μου.

Δυστυχώς έβαζα το κόμμα μου πάντα μπροστά. Ό,τι είχα και δεν είχα και θεωρώ ότι στο ΚΚΕ ήμουν ο ένας μετά το Χαρίλαο. Όταν έλεγα «παιδιά»… Κάποια στιγμή είπα «Αλέξη και πέντε τετραετίες να κάνεις πρωθυπουργός μεγαλύτερη ιστορία από μένα δεν θα γράψεις».

Πρόεδρος: Πώς υπήρχε η βεβαιότητα ότι ο κ. Καλογρίτσας θα ήταν ένας από τους 4 υπερθεματιστές;

Μάρτυρας: Την ημέρα που έβαλε τα 3 εκατομμύρια και βγήκε ως υπερθεματιστής είχε πετύχει το εγχείρημα. Ο Καλογρίτσας είχε τη βεβαιότητα ότι πίσω του είχε την CCC που είχε την ευχέρεια να χτυπήσει και 54 και 100 εκατομμύρια και 154. Όλοι αυτοί οι αμπαρωμένοι που υποτίθεται ότι δεν ήξεραν τις προσφορές των άλλων, ήξεραν. Μόνο ο Σαββίδης δεν ήξερε και βγήκε κλαίγοντας. Και έκανε μια δήλωση που γελά όλη η Ελλάδα, ότι ήταν ο λαγός. Αν ήταν λαγός, ήταν κι αυτός στο κόλπο.

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του, ο κ Τόμπρας ανέφερε:

«Εγώ από τον Καλογρίτσα και τότε και σήμερα εισπράττω ότι η Κυβέρνηση τον έβαλε, εκμεταλλεύτηκε το πολιτικό του μητρώο, ότι έχτισε την αριστερή πολυκατοικία και μπορούσαν να τον εμπιστευτούν. Κρατάω και μια επιφύλαξη, δεν θα μου κάνει εντύπωση να καταλάβω ότι τον εκμεταλλεύτηκαν με άλλο σκοπό, όχι δηλαδή να φτιάξουν κανάλι, αλλά να μαζέψουν 200 εκατομμύρια από τους τσαμπατζήδες των καναλιών.

Κανένας δεν ήξερε τότε ότι ο διαγωνισμός θα ακυρωθεί. Το πρόβλημα ήταν εκείνων που στράφηκαν κατά του διαγωνισμού».