Skip to main content

Μεταναστευτικό: Επέστρεψαν στη χώρα τους άλλοι 86 Πακιστανοί

Μηταράκης: Η χώρα μας ενισχύει τις απελάσεις, εθελοντικές και αναγκαστικές.

Από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναχώρησαν το πρωί της Τρίτης με πτήση τσάρτερ του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΙΟΜ Greece) 86 υπήκοοι Πακιστάν για την πατρίδα τους, στο πλαίσιο του προγράμματος των υποβοηθούμενων εθελούσιων επιστροφών και επανένταξης (AVRR).

Από την έναρξη του τρέχοντος έργου τον Σεπτέμβριο του 2019, περισσότεροι από 9.020 μετανάστες έχουν επιστρέψει με ασφάλεια στη χώρα τους.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης βρέθηκε στο αεροδρόμιο, απ’ όπου δήλωσε πως «η χώρα μας ενισχύει τις απελάσεις, εθελοντικές και αναγκαστικές», ενώ υπενθύμισε ότι η Ελλάδα κατέληξε χθες σε συμφωνία με τον Frontex για να ενισχύσει, ακόμη περισσότερο, την οργάνωση και τις υποδομές για τις εθελοντικές επιστροφές.

Το έργο συγχρηματοδοτείται κατά 75% από Ευρωπαϊκά Ταμεία (Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης) και κατά 25% από εθνικά Ταμεία και υλοποιείται από το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ασύλου του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και την Ελληνική Αστυνομία.

Ο κ. Μηταράκης επισήμανε πως «φέτος βλέπουμε έναν διψήφιο αριθμό αύξησης απελάσεων, συνεργαζόμενοι με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Η χώρα μας εφαρμόζει μία αυστηρή, αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, και την τελευταία τριετία έχουν φύγει από τη χώρα μας περισσότεροι παράτυποι μετανάστες απ’ ό,τι έχουν φτάσει».