Skip to main content

Θα έρθουν νωρίτερα οι εκλογές; Τι δηλώνει η κυβέρνηση

«Eκλογές θα γίνουν το 2023 στο τέλος της τετραετίας, είναι ένα χρονικό διάστημα το οποίο πλησιάζουμε» ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

«Εκλογές θα γίνουν το 2023 στο τέλος της τετραετίας» απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς σχετικά με τη φράση του πρωθυπουργού «μυρίζει εκλογές», η οποία «άναψε» τη συζήτηση για τον χρόνο προσφυγής στις κάλπες. Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία προς τις εκλογές ενώ απευθυνόμενος χθες σε μέλη της Νέας Δημοκρατίας στο Λονδίνο είπε πως «οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας» σημειώνοντας ότι «το πότε ακριβώς δεν το γνωρίζουμε».

«Βρισκόμαστε έναν μήνα πριν το 2023. Όπως είχαμε πει, εκλογές θα γίνουν το 2023 στο τέλος της τετραετίας, είναι ένα χρονικό διάστημα το οποίο πλησιάζουμε» ανέφερε συγκεκριμένα ο Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σε ερώτηση τι θα ήταν αυτό που θα μπορούσε να οδηγήσει τον Κ. Μητσοτάκη να φέρει τις εκλογές νωρίτερα ο κ. Οικονόμου σημείωσε: «Ο πρωθυπουργός έχει αποδείξει ότι η διαχείριση του πολιτικού και εκλογικού χρόνου γίνονται προς όφελος της πατρίδας και των πολιτών. Αξιοποιούμε τον πολιτικό χρόνο, την εντολή διακυβέρνηση που μας έσωσαν οι πολίτες για να διαχειριστούμε με τον βέλτιστο τρόπο τις επιπτώσεις των εισαγόμενων κρίσεων για να υλοποιήσουμε μία σειρά από μεταρρυθμίσεις. Σε αυτή την κατεύθυνση θα επιμείνουμε».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με «φόβους που εκφράζονται από στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης για νοθεία» ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο για «ανυπόστατες» δηλώσεις. Όπως είπε, «είναι άκρως ανησυχητικό το γεγονός ότι στην προσπάθειά τους κάποιοι να οικοδομήσουν μία γραμμή άμυνας για τη νέα επερχόμενη ήττα στις εκλογές αρχίζουν και εντάσσουν στην επιχειρηματολογία τους τέτοιου είδους ανυπόστατα πράγματα». Επεσήμανε παράλληλα πως «η αυθεντική αποτύπωση της λαϊκής βούλησης και η διασφάλιση της διαφάνειας στις εκλογές ένα από τα κεκτημένα της αντιπολίτευσης που κανείς δεν διανοήθηκε ποτέ να αμφισβητήσει».

Σε ό,τι αφορά το θέμα των παρακολουθήσεων ο κ. Οικονόμου επανέλαβε πως «βρίσκεται σε εξέλιξη μία ανοιχτή δικαστική διαδικασία γύρω από όλα τα ζητήματα που αφορούν την ενδεχόμενη χρήση κακόβουλων λογισμικών στη χώρα μας» και πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη διαδικασία αυτή και καλεί όλους όσοι έχουν στοιχεία να τα καταθέσουν στη Δικαιοσύνη».

Θύμισε ακόμη πως ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση για τη νομοθετική παρέμβαση που προωθεί η κυβέρνηση και πως το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή. «Δεν θα σταματήσουμε να συνδράμουμε με όλες τις δυνάμεις τη Δικαιοσύνη και όλες τις αρχές ώστε να μην μείνει καμία σκιά πάνω από το θέμα αυτό και αυτό πρέπει να κάνουν όσοι ισχυρίζονται ότι έχουν στοιχεία» πρόσθεσε.

naftemporiki.gr