Skip to main content

Γ. Οικονόμου: Τίποτε δεν έχει αλλάξει σε ό,τι αφορά τον εκλογικό σχεδιασμό

ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS

Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, για τις δημοσκοπήσεις, αλλά και για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Δεν έχει αλλάξει κάτι σε ό,τι αφορά τον εκλογικό σχεδιασμό μας, επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στη Θεσσαλονίκη, ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι καλλιεργεί κλίμα τοξικότητας, εργαλειοποιώντας την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

«Έχουμε επισημάνει ότι εδώ και πολύ καιρό η αξιωματική αντιπολίτευση υιοθετώντας αυτή την ιδιότυπη στρατηγική του τραμπισμού αλά greca προσπαθεί να μας οδηγήσει σε ένα ιδιαίτερα τοξικό κλίμα. Eμείς θα μείνουμε προσηλωμένοι στο να παράγουμε αποτέλεσμα που δίνει απαντήσεις στα προβλήματα των πολιτών» ανέφερε συγκεκριμένα.

Ερωτηθείς για την τέταρτη επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις ο κ. Οικονόμου απάντησε πως «ουσιαστική συζήτηση θα γίνει στη Βουλή με βάση το νομοσχέδιο που η κυβέρνηση έχει θέσει σε διαβούλευση και θωρακίζει θεσμικά σε υψηλό βαθμό αυτόν τον ευαίσθητο αυτό τομέα στη χώρα μας».

«Ο πρωθυπουργός θα πάει στη Βουλή με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου και εκεί θα διεξαχθεί μία συζήτηση εφ’ όλης της ύλης και ο πρωθυπουργός θα δώσει τις απαντήσεις που θα πρέπει να δώσει. Είναι απολύτως καθαρό τι επιδιώκει η αξιωματική αντιπολίτευση μέσα από την υπόθεση αυτή και η ίδια και οι βραχίονές της: να συντηρούν στην επικαιρότητα ένα ζήτημα με νουβέλες, με ιστορίες ατεκμηρίωτες» τόνισε.

Σημείωσε ακόμη πως «η κυβέρνηση από την αρχή ενδιαφέρθηκε για την ουσία του ζητήματος, αναγνωρίσαμε τις παθογένειες, έγινε ο καταλογισμός πολιτικών ευθυνών υπάρχει σε εξέλιξη ανοιχτή δικαστική διαδικασία».

«Οι δημοσκοπήσεις μάς ενθαρρύνουν, δεν μας εφησυχάζουν»

Σε ό,τι αφορά τις δημοσκοπήσεις ο κ. Οικονόμου ξεκαθάρισε πως «η κυβέρνηση δεν πολιτεύεται με βάση τις δημοσκοπήσεις».

«Ποτέ δεν κάναμε πολιτική με βάση τις δημοσκοπήσεις» είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση και συνέχισε λέγοντας: «Δεν μπορούμε παρά να εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για το γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια έτσι όπως καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις ο λαός δείχνει να εμπιστεύεται τον Κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ και να αναγνωρίζει τις προσπάθειες που γίνονται για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα».

«Οι δημοσκοπήσεις μας ενθαρρύνουν. Ούτε μας εφησυχάζουν, ούτε μπορεί κανείς να κινείται σε ένα πανηγυρικό κλίμα όταν τριγύρω η κοινωνία αντιμετωπίζει ζωτικά προβλήματα» πρόσθεσε.

«Δεν έχω αντιληφθεί να υπάρχει διαφορετική προσέγγιση από τον Κ. Καραμανλή»

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχουν διαφοροποιήσεις από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή σε θέματα όπως η Τουρκία και οι υποκλοπές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως δεν έχει αντιληφθεί «να υπάρχει διαφορετική τοποθέτηση ή προσέγγιση του πρώην πρωθυπουργού με βάση τις βασικές θεμελιώδεις κυβερνητικές θέσεις στα εθνικά θέματα, στην εξωτερική πολιτική αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα ζητήματα».

«Η Ν.Δ. έχει το προνόμιο εδώ και αρκετά χρόνια να έχει στην Κ.Ο. της δύο πρώην πρωθυπουργούς. Η προσωπικότητά τους, η πείρα τους είναι σημαντικό όπλο όχι μόνο για τη Ν.Δ. αλλά και για το ελληνικό κοινοβούλιο» υπογράμμισε, προσθέτοντας πως είναι ιδιαίτερα σημαντική η ενεργός συμμετοχή του πρώην πρωθυπουργού στην πολιτική ζωή της χώρας».

naftemporiki.gr