Skip to main content

ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής: Να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη από την οικογένεια Ινδαρέ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Αναγκαίο βήμα η επανεκπαίδευση των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. για τον σεβασμό των ατομικών δικαιωμάτων, τονίζει το κόμμα σε ανακοίνωσή του

«Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οφείλει να προβεί σε δήλωση δημόσιας συγγνώμης προς τα μέλη της οικογένειας Ινδαρέ», τονίζει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωσή του μετά από τη χθεσινή απαλλακτική απόφαση.

«Η αθώωση της οικογένειας Ινδαρέ για την υπόθεση της ‘ταράτσας’, επιβεβαιώνει αυτό που πρώτοι αναδείξαμε ως ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής: Ότι υπήρξε μια καταδικαστέα σπουδή στελεχών της ΝΔ και εκπροσώπων της κυβέρνησης για την επιβεβαίωση της δήθεν παραβατικής συμπεριφοράς των μελών της οικογένειας, που στόχευε σε δολοφονία χαρακτήρων» σημειώνει το κόμμα.

Υπενθυμίζει ακόμη πως από την πρώτη στιγμή το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής είχε επισημάνει πως το μόνο ασφαλές υλικό, που θα μπορούσε να αποδείξει το τι πραγματικά συνέβη, ήταν το βίντεο της καταγραφής από το drone που συντόνιζε το αστυνομικό έργο. «Η θέση του αρμόδιου υπουργείου ότι δεν υπήρξε καταγραφή, δεν αντέχει στον έλεγχο της κοινής λογικής και εμπειρίας» σημειώνει το κόμμα στην ανακοίνωσή του.

Επισημαίνει παράλληλα πως «η επικαιροποίηση των παγίων εντολών και η επανεκπαίδευση των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. για τον σεβασμό των ατομικών δικαιωμάτων αποτελούν κάποια από τα άμεσα αναγκαία βήματα για την ουσιαστική προστασία του πολίτη και την εμπέδωση του κράτους δικαίου».