Skip to main content

Τουρκία : Ο Ερντογάν κατηγορεί την Ελλάδα στον Στόλτενμπεργκ

Φωτογραφία από παλαιότερη επίσκεψη του Στόλτενμπεργκ στην Τουρκία (Twitter)

Παραλήρημα και από τον εκπρόσωπο της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν ο οποίος, ζήτησε η Ελλάδα να υποχωρήσει στα... φυσικά της σύνορα

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε την Ελλάδα, στη συνάντηση που είχε με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στην Κωνσταντινούπολη, λέγοντας ότι ευθύνεται για τη συνεχιζόμενη κλιμάκωση της έντασης.

Κατά τη συνάντηση έγινε αναφορά από τον Ερντογαν στις επιθετικές ενέργειες της Ελλάδας. Ισχυρίστηκε ότι  δεν είναι η Τουρκία εκείνη που αύξησε την ένταση στην περιοχή και ότι θα ήταν ωφέλιμο για την Ελλάδα να ενεργήσει με σύνεση και να διεξάγει διάλογο.

Σύμφωνα  με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, ο Τούρκος πρόεδρος και ο Στόλτενμπεργκ συζήτησαν τον πόλεμο στην Ουκρανία, «τις προκλήσεις από την Ελλάδα και το τριμερές μνημόνιο που υπέγραψαν η Τουρκία με τη Φινλανδία και τη Σουηδία στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, τον περασμένο Ιούνιο»

Την ίδια στιγμή ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν ο οποίος, ούτε λίγο ούτε πολύ, ζήτησε η Ελλάδα να υποχωρήσει στα φυσικά της σύνορα, ώστε «να μην υπάρχει καμία απειλή από τα νησιά προς την Τουρκία», όπως υποστήριξε.

«Δεν θα επιτρέψουμε καμία δημιουργία απειλής από τα νησιά προς την Τουρκία. Αυτό και οι Έλληνες το γνωρίζουν καλά και να το ξέρουν καλά και οι Αμερικάνοι. Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα και πιθανότητα να κάνουν κάποιο λάθος βήμα. Δεν μπορείτε να συγκρίνετε την Ελλάδα και την Τουρκία σε επίπεδο ισχύος να το ξεκαθαρίσουμεΔεν συγκρίνονται οι δυνατότητες, αυτό είναι κάτι που πρέπει να το θέσουμε ξεκάθαρα» είπε σε ένα παραλλήρημα ο Καλίν..