Skip to main content

ΠτΔ: Σε κίνδυνο η ειρήνη και η σταθερότητα λόγω αναθεωρητισμού και προκλητικής ρητορικής

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

«Ο αναθεωρητισμός, η προκλητική ρητορική και ο μη σεβασμός του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας, από όπου και αν προέρχονται, θέτουν σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα», δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Ιρλανίδας Μάικλ Χίγκινς, στη Βαλέτα της Μάλτας, στο περιθώριο της 17ης Άτυπης Συνόδου των Αρχηγών Κρατών της Ομάδας Arraiolos.

«Οι δύο Πρόεδροι είχαν την ευκαιρία να επιβεβαιώσουν το άριστο επίπεδο των σχέσεων Ελλάδας-Ιρλανδίας στους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ενώ συζήτησαν για τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία και τις συνεπαγόμενες σοβαρές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει ενωμένη η Ευρώπη.

Τέλος, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι «ο αναθεωρητισμός, η προκλητική ρητορική και ο μη σεβασμός του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας, από όπου και αν προέρχονται, θέτουν σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.