Skip to main content

Θεοδωρικάκος: Διαχρονικό και καθολικό αίτημα η ασφάλεια στα πανεπιστήμια

Συνάντηση με τους νέους των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.) είχε την Πέμπτη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. Καλωσορίζοντας τους αστυνομικούς-επιστήμονες που θα εργαστούν, όπως είπε, για τη διασφάλιση της ελεύθερης διακίνησης ιδεών στα πανεπιστήμια και την αντιμετώπιση τυχόν παράνομης εγκληματικής δραστηριότητας, όπως το εμπόριο ναρκωτικών, ο υπουργός επεσήμανε πως θα πρέπει να υπάρχει στενή συνεργασία τους όχι μόνο με τις πρυτανικές Αρχές, αλλά και με τους υπόλοιπους φορείς του Πανεπιστημίου.

Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, ο ρόλος των Ο.Π.Π.Ι. είναι προληπτικός και όχι κατασταλτικός και, καθώς δεν φέρουν οπλισμό, μέχρι έως ότου υπάρξει πλήρης εφαρμογή του νόμου, θα συνοδεύονται για λόγους προστασίας τους από άλλες δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Παράλληλα, ζήτησε από τους πρυτάνεις να ανταποκριθούν πλήρως στις ευθύνες τους και να εφαρμόσουν τα προαπαιτούμενα του νόμου, ενώ χαρακτήρισε «πληγή για την εκπαιδευτική διαδικασία και την τσέπη του ελληνικού λαού τυχόν συμβιβασμούς με φαινόμενα που δεν τιμούν το πανεπιστήμιο, βιαιότητες και βανδαλισμούς σε υλικοτεχνικές υποδομές από θλιβερές μειοψηφίες».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ζήτησε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να σεβαστούν τον νόμο και την εφαρμογή του, καθώς η ασφάλεια των φοιτητών, των καθηγητών και των πρυτανικών αρχών αλλά και η περιφρούρηση των κτιριακών υποδομών των πανεπιστημίων είναι, όπως τόνισε, καθολική απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας.

 «Η ακτινοβολία της γνώσης δεν μπορεί να επισκιαστεί ξανά από κουκούλες» ξεκαθάρισε ο κ. Θεοδωρικάκος.