Skip to main content

A. Συρίγος στο Naftemporiki TV: Ανησυχώ για θερμό επεισόδιο με Τουρκία

Για την εντεινόμενη επιθετικότητα της Τουρκίας μίλησε στο Naftemporiki TV, που εκπέμπει ζωντανά από την 86η ΔΕΘ, ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος. 

Ο κ. Συρίγος, που είναι καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής, σε ερώτηση του διευθυντή του Naftemporiki.gr, Μιχάλη Ψύλου, για το εάν ανησυχεί για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, είπε χαρακτηριστικά: «Ανησυχώ για επεισόδιο εν γένει με την Τουρκία. Τώρα, θα είναι στην Κύπρο, θα είναι στην Ανατολική Μεσόγειο, θα είναι στο Αιγαίο; Είναι σαφές ότι ο Ερντογάν είναι κολλημένος με την πλάτη στον τοίχο λόγω της κατάστασης της οικονομίας και προσπαθεί να περάσει στο εσωτερικό της Τουρκίας ένα αφήγημα “επανερχόμαστε ως αυτοκρατορία στα πράγματα, ανακτούμε το παλιό μας μεγαλείο”» σημείωσε.

Εξήγησε επίσης πως ο μέσος Τούρκος χρειάζεται σήμερα 10 τουρκικές λίρες για ό,τι αγόραζε πριν από 4 χρόνια με μία λίρα, ενώ ο μισθοί δεν έχουν αυξηθεί, με αποτέλεσμα ο κόσμος να είναι σε αθλία κατάσταση. «Αυτό τον οδηγεί (τον Ταγίιπ Ερντογάν) σε ακραίες σκέψεις» σημείωσε. 

Ο κ. Συρίγος μίλησε επίσης για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, το νέο πρωτόλλο για την Covid -19 και τον θεσμό του ολοήμερου σχολείου. Δείτε το βίντεο. 

Ενημερωθείτε live από το Naftemporiki TV για όλες τις εξελίξεις στην 86η ΔΕΘ