Skip to main content

Υποκλοπές: Υπάρχει ο φάκελος Ανδρουλάκης στην ΕΥΠ;

Ποικίλες αντιδράσεις και ερωτήματα είχε προκαλέσει η αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, ότι ο φάκελος της παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, μπορεί να έχει ήδη καταστραφεί από την ΕΥΠ, την ώρα μάλιστα που στελέχη του κυβερνώνοντος κόμματος αναρωτιούνταν γιατί ο κ. Ανδρουλάκης δεν πηγαίνει στην ΕΥΠ να μάθει τον λόγο για τον οποίο παρακολουθείται. 

Ωστόσο όπως έγινε τελικά γνωστό οι προδιαγραφές του συστήματος παρακολούθησης (επισύνδεσης) που χρησιμοποιεί η ΕΥΠ ορίζουν ότι τα αρχεία καταγραφής συνομιλιών διατηρούνται υποχρεωτικά για 24 μήνες από την περίοδο της παρακολούθησης και δεν επιτρέπεται σε κανέναν χειριστή του συστήματος να διαγράψει νωρίτερα οτιδήποτε σχετικό. Με αυτό το δεδόμενο το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής επιμένει στο αίτημα να διαβιβαστεί άμεσα όλος ο φάκελος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. 

Εν τω μεταξύ ανατροπή είχαμε και στην αντικατάσταση του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργικού γραφείου, Γρηγόρη Δημητριάδη. Προσωρινά τοποθετείται στη θέση ο Στέλιος Κουτνατζής, όπως έγινε γνωστό από το σχετικό ΦΕΚ, που δημοσιεύθηκε. Τη θέση θα αναλάβει σε δεύτερο χρόνο ο πρώην πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Γιάννης Μπρατάκος, που είχε ανακοινωθεί από την περασμένη Παρασκευή. Κατά πληροφορίες η προσωρινή τοποθέτηση του κ. Κουτνατζή γίνεται για τυπικούς λόγους. 

naftemporiki.gr