Skip to main content

Στη Σλοβενία σήμερα ο Νότης Μηταράκης

Στη Σλοβενία, μεταβαίνει, σήμερα, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, προκειμένου να έχει διμερείς συνομιλίες με τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας κ. Ales Hojs, μετά από πρόσκληση του τελευταίου.  

Ο κ. Μηταράκης, σχετικά τις μεταναστευτικές ροές από την Ουκρανία  δήλωσε ότι «Ο τελευταίος μήνας μάς βρήκε αντιμέτωπους με τη φρίκη του πολέμου στην Ουκρανία. Ενεργοποιήσαμε 15.000 θέσεις φιλοξενίας για τις ανάγκες διαμονής και σίτισης των ουκρανών εκτοπισθέντων. Η Ελλάδα άνοιξε την αγκαλιά της και προσφέρει ένα ασφαλές καταφύγιο σε ανθρώπους που ξεριζώθηκαν βίαια από τη χώρα τους.

Παράλληλα, η μείωση των μεταναστευτικών ροών και ο περιορισμός των επιπτώσεων της κρίσης, τόσο στα νησιά, όσο και στην ενδοχώρα, συνεχίζεται με σταθερό ρυθμό. Η διατήρηση του θετικού ισοζυγίου αποχωρήσεων / αφίξεων, η μείωση των ροών κατά 80% και η μείωση των εκκρεμών υποθέσεων ασύλου οδηγούν στην ουσιαστική αποσυμφόρηση των νησιών και της ηπειρωτικής Ελλάδας. Πλέον, δίνουμε έμφαση στα μεγάλα αστικά κέντρα, που επωμίστηκαν, τα προηγούμενα χρόνια, μεγάλο βάρος».