Skip to main content

Υπόθεση Novartis: Απολογείται στην ανακρίτρια του ειδικού δικαστηρίου ο Κ. Βαξεβάνης

Ενώπιον της ανακρίτριας του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνας Αλεβιζοπουλου, η οποία χειρίζεται τους χειρισμός του πρώην αναπληρωτή Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση της Novartis, απολογείται ο Κώστας Βαξεβάνης.

Ο εκδότης και δημοσιογράφος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας, της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος κατά συρροή και της εγκληματικής οργάνωσης-συμμορίας.

Οι κατηγορίες σε βάρος του κ. Βαξεβάνη σχετίζονται με τη φερόμενη παρασκηνιακή ανάμειξή του στην σκευωρία της φαρμακοβιομηχανίας, αλλά και με δημοσιεύματα της εφημερίδας του, προκειμένου να ενοχοποιηθούν, χωρίς στοιχεία, πολιτικά πρόσωπα, από τα οποία τα περισσότερα έχουν ήδη από τις δικαστικές αρχές απαλλαγεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται ο δημοσιογράφος ενώπιον της ανακρίτριας να αποκαλύψει τις «πηγές» των επίμαχων δημοσιευμάτων του.

Ο κ. Μαντζουράνης σε δήλωσή του ανέφερε:

«Η αμεροληψία του δικαστή είναι συνταγματικό καθήκον του, η δικαστική ανεξαρτησία όμως είναι διαρκές ζητούμενο, που κρίνεται κάθε φορά από τις πράξεις και παραλείψεις του δικαστή.

Σήμερα άρχισε η αποδόμηση ενός κατηγορητηρίου, που κατασκευάστηκε με πολιτική εκδικητικότητα και εμπάθεια και γι’ αυτό κακοποιεί την αλήθεια αγνοώντας ή και παραποιώντας κρίσιμα έγγραφα της δικογραφίας. Ωστόσο η αλήθεια και θα αποκαλυφθεί και θα εκδικηθεί τους βιαστές της».

naftemporiki.gr