Skip to main content

Διάσκεψη για τον Αφοπλισμό: Η Ελλάδα έγινε για πρώτη φορά αποδεκτή ως παρατηρητής

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση, χαιρετίζεται από διπλωματικές πηγές, το γεγονός ότι η Ελλάδα, για πρώτη φορά στην ιστορία, έγινε αποδεκτή, μαζί με την Κύπρο, ως παρατηρητής στην Διάσκεψη για τον Αφοπλισμό για το έτος 2022. Η Διάσκεψη συνεδριάζει στην Γενεύη.

Σημειώνεται ότι το αίτημα που είχε υποβάλει η Ελλάδα έγινε αποδεκτό από το σύνολο των 65 τακτικών μελών της Διάσκεψης, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας.

Σημαντικό ρόλο στην επίτευξη της ομοφωνίας διαδραμάτισε ο Πρόεδρος της Διάσκεψης και Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κίνας στους Διεθνείς Οργανισμούς με έδρα την Γενεύη, Λι Σονγκ.

naftemporiki.gr

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.