Skip to main content

Δήλωση Ν. Ανδρουλάκη στη Ναυτεμπορική: Το ΠΑΣΟΚ γίνεται αξιόπιστη επιλογή απέναντι στον δικομματισμό ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ξαναγίνει το κόμμα του λαού και η Ελλάδα μπορεί να γίνει μία διαφορετική, αξιοκρατική χώρα με ένα πολιτικό σύστημα, που θα λειτουργεί με κανόνες διαφάνειας. Αυτό επισημαίνει σε δήλωσή του στη «Ν» ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Καλεί δε και τους 270.000 προοδευτικούς πολίτες που έδωσαν το «παρών» την πρώτη Κυριακή να έρθουν και αυτή την Κυριακή για να δώσουν στο κόμμα τη δύναμη να προχωρήσει μπροστά. «Η μαζική τους συμμετοχή, έχει ήδη αποδείξει ότι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη έχουν βαθιές ρίζες στην κοινωνία. Όλοι μαζί, με ανανέωση, ενότητα και ένα συγκροτημένο πρόγραμμα μπορούμε να γίνουμε η αξιόπιστη εναλλακτική επιλογή που αναζητούν οι πολίτες, απέναντι στον άγονο δικομματισμό της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνει. 

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη στη Ναυτεμπορική: 

«Οι εκλογές της Κυριακής έστειλαν ισχυρό μήνυμα για ανανέωση, ενότητα και πολιτική αυτονομία. Η μεγάλη συμμετοχή στον πρώτο γύρο είναι το πρώτο βήμα για το άνοιγμα της βάσης μας, το ΠΑΣΟΚ ξαναγίνεται το κόμμα του λαού, η Δημοκρατική Παράταξη ξαναγίνεται πρωταγωνιστής.

Ο τόπος έχει ανάγκη να χαράξουμε πορεία και να καθορίσουμε τις εξελίξεις για το μέλλον της πατρίδας μας βάσει του δικού μας ιδεολογικού πλαισίου, της σοσιαλδημοκρατίας. Η ανάγκη του κάθε πολίτη στην αυτοεκπλήρωση, σε μια καλή θέση εργασίας, στη δυνατότητα να μεγαλώσει και να σπουδάσει τα παιδιά του στην Ελλάδα, δεν μπορεί να είναι άπιαστο όνειρο για τη νέα γενιά και τους μη προνομιούχους. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει μια διαφορετική, αξιοκρατική χώρα, με ένα πολιτικό σύστημα που θα λειτουργεί με κανόνες διαφάνειας.

Δεν μπορούμε να στερήσουμε από τον τόπο και τους πολίτες την πραγματική ελπίδα που θα βασίζεται σε πρόγραμμα, σε θέσεις και απόψεις. Η ελπίδα μόνη της δεν θα σταθεί, αλλά θα στηριχθεί από πρόσωπα υψηλής κοινωνικής αξιοπιστίας, που δεν βλέπουν την πολιτική ως επάγγελμα, αλλά ως λειτούργημα, χωρίς να παραμένουν καρφωμένοι σε θέσεις εξουσίας. Πολίτες που μέχρι χθες κοιτούσαν με καχυποψία την πολιτική και δεν θεωρούσαν ότι μπορεί να προσφέρει λύσεις, με κοινές αγωνίες και θάρρος, με πυξίδα το δίκαιο των πολιτών και όχι τα συμφέροντα, από αυτούς ζητώ να έρθουν μαζί μας για να συγκρουστούμε με κατεστημένα, συντεχνίες, μικρά και μεγάλα συμφέροντα για να κάνουμε την Ελλάδα μια χώρα αξιοπρέπειας και κοινωνικής δικαιοσύνης. Αυτές είναι οι μεγάλες μας προτεραιότητες που ταυτίζονται και με τις μεγάλες ανάγκες του τόπου.

Παράλληλα, βασική μου προτεραιότητα θα είναι να διαμορφώσουμε ένα ολοκληρωμένο σοσιαλδημοκρατικό σχέδιο το οποίο θα αξιοποιεί το Ταμείο Ανάκαμψης, για την άμβλυνση των ανισοτήτων, την κλιματική πολιτική και την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας και φυσικά το ζήτημα του δημογραφικού.

Στόχος μου θα είναι να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που μας προσφέρονται μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να πάψουμε να είμαστε μια χώρα χαμένων ευκαιριών για να δώσουμε προοπτική στη νέα γενιά, ώστε να μπορούν να σχεδιάζουν το μέλλον χωρίς τον φόβο μιας ζωής χαμηλών προσδοκιών.

Στις 12 Δεκεμβρίου, απευθύνομαι λοιπόν και στους 270.000 προοδευτικούς πολίτες που έδωσαν το «παρών» την πρώτη Κυριακή και όχι μόνο σε αυτούς που με τίμησαν με την ψήφο τους. Ζητώ ισχυρή εντολή και καλώ ξανά τα παλιά μας μέλη, φίλους, παλιούς ψηφοφόρους να έρθουν και αυτή την Κυριακή και να μας δώσουν δύναμη να προχωρήσουμε μπροστά. Η μαζική τους συμμετοχή, έχει ήδη αποδείξει ότι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη έχουν βαθιές ρίζες στην κοινωνία. Όλοι μαζί, με ανανέωση, ενότητα και ένα συγκροτημένο πρόγραμμα μπορούμε να γίνουμε η αξιόπιστη εναλλακτική επιλογή που αναζητούν οι πολίτες, απέναντι στον άγονο δικομματισμό της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ».