Skip to main content

Γ. Παπανδρέου: «Κενό» στη Βουλή αν εκλεγεί ο Ν. Ανδρουλάκης – Θα κάνουν πάρτυ Τσίπρας και Μητσοτάκης

Αιχμηρός κατά του συνυποψηφίου του στις εσωκομματικές εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής εμφανίστηκε ο Γιώργος Παπανδρέου σημειώνοντας πως «ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν είναι ο άνθρωπος που μπορεί να αναδείξει την παράταξη».

Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε πως η εκλογή Ανδρουλάκη στην ηγεσία του κόμματος θα δημιουργούσε πρόβλημα στην εκπροσώπηση του Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή. «Θα συμφωνήσω με τον κ. Λοβέρδο. Με το να εκλέξει κάποιος τον κ. Ανδρουλάκη δεν τον βάζει στην Βουλή. Θα έχουμε κενό στην Βουλή. Θα κάνει πάρτι ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας. Είναι ουσιαστικό ζήτημα. Μάχες δεν θα δοθούν. Είναι μείον ότι δεν θα είναι στην Βουλή. Είναι από τα ζητήματα που έθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος», ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ1.

Σημείωσε ακόμη πως ο ίδιος είναι έμπειρος πολιτικός και μπορεί να μεγαλώσει την παράταξη. «Ο κόσμος ξέρει ποιος είναι ο Γιώργος Παπανδρέου. Τι έχει κάνει», είπε χαρακτηριστικά.

Επέμεινε παράλληλα στις κατηγορίες κατά του συνυποψηφίου του για το ότι «μαζί με τον Ανδρέα Παπαμιμίκο μοίραζαν τις καρέκλες», όπως είπε.

Ερωτηθείς σχετικά με την στήριξη που παρείχε ο Ανδρέας Λοβέρδος στον Νίκο Ανδρουλάκη σχολίασε πως «οι πολίτες είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν τι θέλουν, δεν χειραγωγήσιμοι, δεν είναι κοπάδι».

Σχετικά με το ζήτημα της ανανέωσης ανέφερε πως είναι στάση ζωής και ιδεών. «Οι ιδέες οι δικές μου ήταν πάντα ανανεωτικές. Ανέδειξα νέους ανθρώπους» είπε.

Επίσης θεώρησε μεγάλο λάθος να γίνεται συζήτηση για συνεργασίες είτε με τον έναν είτε με τον άλλο. «Δεν είναι πως θα μοιράσουμε τις καρέκλες και τα υπουργεία. Το θέμα είναι ποιος θα μοιράσει τις λαϊκές δυνάμεις. Να ανατρέψουμε το πολιτικό σκηνικό» επισήμανε.

Εν όψει του β’ γύρου ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι μίλησε με τους περισσότερους υποψήφιους, διευκρινίζοντας πώς δεν ζήτησε στήριξη, αλλά πως η συζήτηση αφορούσε το πώς θα πάει η χώρα μπροστά.

Ο πρώην πρωθυπουργός απάντησε και σε όσους ζήτησαν να παραιτηθεί και να μην κατέβει στον β’ γύρο. «Αυτό παραβιάζει τη δημοκρατική διαδικασία. Έχω ακούσει πολλές φορές όταν συγκρούομαι με συμφέροντα ότι πρέπει να παραιτηθώ. Δεν είμαι βολικός», ανέφερε.

Εμφανίστηκε τέλος θετικός σε ό,τι αφορά τη διενέργεια debate λέγοντας ότι στο προηγούμενο δεν έγινε ουσιαστική συζήτηση. «Πρέπει να πούμε τι παράταξη θέλουμε», τόνισε.