Skip to main content

Τρίτη δόση: Ίσως και εντός της εβδομάδας οι αποφάσεις για την επίσπευσή της

Σύντομα, ενδεχομένως και μέσα στην εβδομάδα, θα ληφθούν οι αποφάσεις για την επίσπευση της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επέκτασης του μέτρου των υποχρεωτικών εμβολιασμών ο κ. Οικονόμου ανέφερε αφενός ότι πρόκειται ένα «έσχατο μέσο» για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης, προσθέτοντας πάντως ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει ό,τι χρειάζεται για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Όπως είπε η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη που υιοθέτησαν το μέτρο αυτό για την ηλικιακή ομάδα άνω των 60. «Είναι το έσχατο μέσο για να προχωρήσουμε στην αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης, που αξιολογείται ανάλογα με τη δυναμική της πανδημίας. Η κυβέρνηση πήρε αυτή τη γενναία απόφαση για αυτή την ηλικιακή κατηγορία, υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την εξέλιξη και υλοποίηση της απόφασης και συνεχίζει την προσπάθεια για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης και στις υπόλοιπες κατηγορίες» ανέφερε και συνέχισε λέγοντας: «Είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή, ό,τι χρειάζεται για την πανδημία να το κάνουμε».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε τέλος πως δεν υπάρχει «καμία απόφαση για κλείσιμο γηπέδων» και πως η κυβέρνηση συνεχίζει με βάση τα μέτρα που έχει αποφασίσει το προηγούμενο διάστημα.

naftemporiki.gr