Skip to main content

Στ.Πέτσας: Κατέρρευσε το αφήγημα Τσίπρα για «ύφεση Μητσοτάκη»

Επίθεση στον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπολύει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πετσας, με αφορμή την ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ) σχετικά με το ΑΕΠ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πέτσας τονίζει μεταξύ άλλων: «Το μόνο που “κατέρρευσε” είναι το αφήγημα του κ. Τσίπρα για δήθεν “ύφεση Μητσοτάκη”. Ο κ. Τσίπρας έλεγε μόλις προχθές, στο Συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, πως “η Ελλάδα ήταν η μοναδική χώρα της ΕΕ που συνάντησε την ύφεση πριν τη συναντήσει η πανδημία”. Σήμερα διαψεύδεται, καθώς η ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαίωσε ότι μέχρι και το 1ο τρίμηνο του 2020 η οικονομία αναπτυσσόταν (+0,4%), ενώ αντίθετα η ευρωζώνη ήταν ήδη σε ύφεση (-3,7%). Και μετά ήρθε η πανδημία. Παντού, σε όλο τον κόσμο. Ο μόνος που κάνει πως δεν το βλέπει -επιβεβαιώνοντας ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου- είναι ο κ. Τσίπρας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ με τις ανακοινώσεις του φαίνεται να παρακαλάει, όπως πάντα, ακόμη και στην πανδημία, για κρίση και πόνο μήπως και αντλήσει κάποια μικροπολιτικά οφέλη».

«Έτσι και τώρα, παρακαλάει για πιο βαθιά ύφεση και αναδεικνύει την πρόβλεψη του ΟΟΣΑ (+0,9%), αντί θετικότερων προβλέψεων άλλων διεθνών οργανισμών, όπως της Κομισιόν (+5,0%) και του Δ.Ν.Τ. (+5,7%) για το 2021», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας και καταλήγει υπογραμμίζοντας πως «η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της, στηρίζοντας νοικοκυριά και επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία, για να βγούμε όλοι μαζί, όρθιοι και από αυτή την κρίση».