Skip to main content

Π. Σκουρλέτης: Μπαίνουμε σε μια νέα μνημονιακή φάση

Στην εκτίμηση πως μπαίνουμε σε μια νέα μνημονιακή φάση προέβη ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, με αφορμή τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές και την αποψινή συνεδρίαση του Eurogroup.

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, «η κυβέρνηση τελικώς βγαίνει λαβωμένη». «Οι περισσότεροι καταλαβαίνουν ότι μπαίνουμε σε μία νέα μνημονιακή φάση, όπου θα έχουμε, είτε παράταση του μνημονίου για ένα έτος, είτε θα έχει το όνομα της πιστωτικής γραμμής, με επιτήρηση, δηλαδή ένα άλλο είδος μνημονιακού καθεστώτος».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM, εξέφρασε παράλληλα την άποψη πως όλα δείχνουν πως θα γίνουν εκλογές τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο.

Συγκεκριμένα, με αφορμή την πρωτοβουλία των οκτώ βουλευτών για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, σχολίασε:

«Το ξεφούσκωμα της προσπάθειας από τους ανεξάρτητους βουλευτές για να υπάρξει εκλογή και να δημιουργηθεί ένα κλίμα ευρύτερης συναίνεσης από την παρούσα Βουλή δείχνει ότι απέχει η κυβέρνηση από τον στόχο των 180 βουλευτών. Δεν θα τον ξεπεράσει τον κάβο της προεδρικής εκλογής η κυβέρνηση. Νομίζω ότι όλα κατατείνουν σε εκλογές Φεβρουάριο ή Μάρτιο».

Αναφερόμενος στην υπόθεση του Ν. Ρωμανού, με αφορμή και τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον πατέρα του απεργού πείνας, αφού σημείωσε πως ο κ. Σαμαράς «δεν είναι Πόντιος Πιλάτος», είπε πως θα περίμενε μετά τη σημερινή συνάντηση «να υπάρξουν ώριμες σκέψεις».

«Δεν υπάρχει χρόνος» πρόσθεσε, εκφράζοντας την ελπίδα ο Πρωθυπουργός να το ξανασκεφτεί.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, «δεν μπορεί η απάντηση της Πολιτείας να είναι η μη ικανοποίηση ενός δίκαιου αιτήματος και να είναι η απάντηση αυτή ένα σκληρό, αυταρχικό και απάνθρωπο μήνυμα απέναντι σε έναν 20χρονο, πέραν του τι πιστεύει ο ίδιος που δεν πρέπει να το συσχετίζουμε».

«Να ικανοποιηθεί το αίτημά του πρέπει. Η τροπολογία που συζητείται είναι μία υπεκφυγή για να ικανοποιηθεί ένα δίκαιο αίτημα που προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία (…) Υπάρχει ένας νόμος που δίνει τη δυνατότητα σε κρατούμενους, αφού υποβάλουν αίτημα, να παρακολουθούν τις σπουδές τους. Το προβλέπει ο νόμος. Να μην προσπαθούμε να τον αλλάξουμε, για να μην ικανοποιήσουμε ένα δίκαιο αίτημα» πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Σαμαρά στη Βουλή, έκανε λόγο για «έναν φοβισμένο πρωθυπουργό με τις γνωστές επιθέσεις και τα χιλιοειπωμένα επιχειρήματα προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης». «Για χιλιοστή φορά έδειξε ότι η μοναδική του πια επιλογή είναι η κινδυνολογία και ο φόβος» κατέληξε.