Skip to main content

Κ. Παπούλιας: Πολλά τα περιθώρια συνεργασίας Ελλάδας – Αλγερίας

Η περαιτέρω σύσφιξη των ελληνο-αλγερινών σχέσεων και η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών αποφασίστηκε κατά τη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας με τον Αλγερινό ομόλογό του, Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα, στην Αλγερία.

Ο κ. Παπούλιας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα από το Σάββατο, εξέφρασε την από κοινού πεποίθηση με τον ομόλογό του ότι η συνεργασία των δύο χωρών μπορεί να είναι αποτελεσματική και καρποφόρα σε πάρα πολλούς τομείς.

«Μερικοί τομείς στους οποίους συμφωνήσαμε ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια ανάπτυξης είναι ο τομέας των υδρογονανθράκων, ο τομέας του τουρισμού ή ο τομέας της γεωργίας, ο τομέας των κατασκευών και των υδροηλεκτρικών έργων».

Μάλιστα όπως τόνισε εάν ξεπεραστούν μερικές γραφειοκρατικές δυσκολίες θα μπορούσε η τουριστική συμφωνία Ελλάδος – Αλγερίας να υπογραφεί και αύριο ακόμη.

Ακόμη ο κ. Παπούλιας, είπε ότι συμφωνήθηκε οι επιχειρηματίες τόσο της Ελλάδος όσο και της Αλγερίας να συναντώνται και να υπάρχει μια συνεννόηση και συνεργασία σε τακτά χρονικά διαστήματα.

«Συμφωνήσαμε τέλος, για την οργάνωση του μεικτού διυπουργικού οργάνου το οποίο είχε χρόνια να συνέλθει» είπε και έκανε λόγο για  μια θεαματική αρχή δεδομένου ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο πρόεδρος Μπουτεφλίκα, αποφάσισαν να παρακολουθούν από κοντά την ανάπτυξη αυτών των σχέσεων που  είναι σημαντικές, όχι μονάχα οικονομικά και εμπορικά αλλά και πολιτικά.