Skip to main content

Οδ. Βουδούρης: Να μην παραταθεί η πολιτική αβεβαιότητα

Την ανάγκη να μην παραταθεί η πολιτική αβεβαιότητα, υπογράμμισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης κατά την ομιλία του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2015.

«Γιατί να παρατείνουμε μία προεκλογική περίοδο με την αβεβαιότητα με τους εταίρους και την διαπραγμάτευση; Γιατί να κάνουμε μία υπόθεση που εξαρχής έχει απορριφθεί από την αξιωματική αντιπολίτευση που έχει ζητήσει εκλογές;», ήταν τα ερωτήματα που έθεσε.

Εκτίμησε ακόμη ότι «μπορεί να υπάρξει διαπραγμάτευση γιατί και οι δανειστές έχουν να χάσουν: έχουν να χάσουν τα λεφτά που μας έδωσαν και την διάλυση της Ευρωζώνης που θα τους κοστίσει πάνω από 1 τρισ. όπως οι ίδιοι υπολογίζουν».

Αναφερόμενος στην οικονομία ο Οδ. Βουρούρης τόνισε πως «ο πρωταρχικός στόχος της τρόικας είναι οι ίδιες οι περικοπές, η ίδια η λιτότητα. Η λιτότητα δεν είναι ένα μέσο για να επιτευχθεί ένας στόχος. Η λιτότητα είναι ο ίδιος ο στόχος, διότι το σχέδιο του νεοφιλελεύθερου πυρήνα που ηγεμονεύει την Ευρώπη είναι να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, αλλά με χαρακτηριστικά τριτοκοσμικής χώρας».

Χαρακτήρισε ακόμη τον Προϋπολογισμό ως «υφεσιακό» και είπε ότι «το πρωτογενές πλεόνασμα είναι αποτέλεσμα αποκλειστικά της αύξησης της φορολογίας και των περιορισμών των κοινωνικών πόρων».

Newsroom naftemporiki.gr