Skip to main content

Στο Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ο Π. Κουρουμπλής

Υποψήφιος Ευρωβουλευτής θα είναι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, καθώς αποδέχθηκε την σχετική πρόταση του Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρωθυπουργός είχε σήμερα συνάντηση με τον πρώην υπουργό και του πρότεινε να είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές.

Ο κ. Κουρουμπλής αποδέχτηκε την πρόταση και θα είναι στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ κατά τις ερχόμενες ευρωεκλογές.

Σε δήλωσή του ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τον Πρωθυπουργό, για την «τιμητική πρόταση» να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής, «στην κρίσιμη και καθοριστική για το μέλλον της Ευρώπης» εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου.

Όπως αναφέρει, πρόκειται για ένα «ακόμη στοίχημα ζωής για το πώς θα μπορέσω να φανώ χρήσιμος στην πατρίδα, αυτή τη φορά σε ευρωπαϊκό πεδίο. Ξεκινάμε μαζί τη νέα προσπάθεια».

Όπως έγραφε νωρίτερα το naftemporiki.gr  πέραν του κ. Κουρουμπλή, ο νυν αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, η πρώην υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου και ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, είναι ονόματα που αναμένεται να περιλαμβάνονται στο Ευρωψηφοδέλτιο, η συγκρότηση του οποίου είναι δύσκολο σταυρόλεξο για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά την ανεξαρτητοποίηση του Νίκου Χουντή, της Σοφίας Σακοράφα, του Κώστα Χρυσόγονου και του Μανώλη Γλέζου, από το ψηφοδέλτιο του 2014 υποψήφιοι θα είναι μόνο ο Δημήτρης Παπαδημούλης, η Κωνσταντίνα Κούνεβα και ο Στέλιος Κούλογλου, ενώ αναζητείται το όνομα που θα αντικαταστήσει τον Μανώλη Γλέζο. Είναι πιθανό, κορυφαίοι υπουργοί να πιεστούν να κάνουν το βήμα προς το ευρωψηφοδέλτιο.

naftemporiki.gr με πληροφορίες και από ΑΜΠΕ