Skip to main content

Κ. Χρυσόγονος: Μη ρεαλιστικά ορισμένα εκ των συμφωνηθέντων στην α’ αξιολόγηση

Μη ρεαλιστικά χαρακτήρισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖ, Κώστας Χρυσόγονος, ορισμένα από τα συμφωνηθέντα στην πρώτη αξιολόγηση.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στο ασφαλιστικό ο κ. Χρυσόγονος επισήμανε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84», ότι δεν είναι ρεαλιστικό να φθάνει το άθροισμα φορολογικών και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων -σε κάποιες περιπτώσεις- σε ποσοστά της τάξεως του 80% του συνολικού εισοδήματος. Αυτό, όπως εκτίμησε, «θα φέρει πτώση στα έσοδα ασφαλιστικών οργανισμών, γιατί θα δώσει κίνητρο για εισφοροδιαφυγή και φοροδιαφυγή».

«Γι’ αυτό στον ΟΑΕΕ από τις 700.000 εγγεγραμμένους γύρω στις 300.000 δεν πληρώνουν εισφορές», παρατήρησε, τονίζοντας ότι θέμα πρέπει να επανεξεταστεί.

Αναφορικά με την πρόταση για μισή εργασία-μισό μισθό-μισό επίδομα σε εργαζόμενους επιχειρήσεων που κινδυνεύουν με κλείσιμο, τόνισε ότι δεν είναι παράλογη, αλλά «αρκετά λογική λύση».

Για την πρόταση των θεσμών για αφορολόγητο στα 5.500 ευρώ, ο κ. Χρυσόγονος έκανε λόγο για «οδυνηρή πρόταση που πρέπει να αποκρουστεί».

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο ενός 4ου μνημονίου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι είναι ένα σενάριο που πρέπει να αποφευχθεί.