Skip to main content

Μεγαλύτερη τόλμη στη Συνταγματική Αναθεώρηση ζητεί ο Ν. Φίλης

Την ανάγκη κατοχύρωσης, σε «ακόμη πιο έντονο» ύφος, του ουδετερόθρησκου χαρακτήρα του κράτους υπογράμμισε ο Νίκος Φίλης, αναφερόμενος στην προτεινόμενη Συνταγματική Αναθεώρηση και την πρόσφατη συμφωνία για τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας.

Επανέλαβε δε, ότι τάσσεται υπέρ της εξάλειψης της αναφοράς στην Αγία Τριάδα από το προοίμιο του Συντάγματος, και ζήτησε την «τολμηρή αναθεώρηση του άρθρου 3», μέσω της κατάργησης της αναφοράς σε «επικρατούσα θρησκεία».

Όσον αφορά τον προϋπολογισμό, υποστήριξε ότι συνιστά ένα στάδιο μετάβασης προς την ανάπτυξη, ενώ παρατήρησε ότι στο κέντρο αυτής (σ.σ. ανάπτυξης) θα πρέπει να είναι η απασχόληση και το εισόδημα.

Ειδική αναφορά έκανε και στις ευρωεκλογές, θέτοντας ως στόχο τη δημιουργία μίας μεγάλης συνεργασίας για την αντιμετώπιση της ακροδεξιάς, η οποία «έχει παντρευτεί τον νεοφιλελευθερισμό».

«Αυτό το θέμα θα είναι στο επίκεντρο της επερχόμενης μάχης των ευρωεκλογών. Η αντιμετώπιση της ακροδεξιάς δεν γίνεται με την υιοθέτηση της ακροδεξιάς ατζέντας, ούτε βεβαίως και με την εγκατάλειψη της κοινωνικής ατζέντας της Αριστεράς, την οποία επιχειρεί να καρπωθεί ρητορικά, συνθηματολογικά και ανορθολογικά η ακροδεξιά» κατέληξε ο κ. Φίλης.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ