Skip to main content

Στ. Κοντονής: Προέχει η γρηγορότερη έκδοση δικαστικών αποφάσεων

«Τελειώνοντας με τη β’ αξιολόγηση πρώτο και κύριο μέλημα θα είναι η επιτάχυνση της διαδικασίας έκδοσης δικαστικών αποφάσεων», δήλωσε ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, παραλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιό του από τον απελθόντα υπουργό Νίκο Παρασκευόπουλο.

Ο κ. Κοντονής ανέφερε ότι ναι μεν η ποιότητα των δικαστικών αποφάσεων να είναι υψηλοτάτου επιπέδου, αλλά «η καθυστέρηση στην έκδοση των δικαστικών αποφάσεων δημιουργεί μείζονα κοινωνικά προβλήματα»

«Αυτή η παθογένεια που έχει προκύψει από τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύτηκαν τα κόμματα τα προηγούμενα 20 χρόνια συνδυάζεται άμεσα με την ασφάλεια δικαίου», πρόσθεσε.

Όπως είπε, δεν είναι δυνατόν μια απόφαση α’ βαθμού να κάνει 10 χρόνια να εκδοθεί. «Δεν μπορούμε να μιλάμε για κοινωνική ειρήνη όταν υπάρχει σωρεία υποθέσεων που δεν έχουν εκκαθριστεί», κατέληξε.

Από την πλευρά του ο κ. Παρασκευόπουλος αναφέρθηκε στο νομοθετικό έργο που έχει γίνει στο υπουργείο Δικαιοσύνης από τον Ιανουάριο του 2015 έως σήμερα και έκανε εκτενή αναφορά στα εκκρεμή νομοθετήματα του υπουργείου και τα έργα που έγιναν στις φυλακές της χώρας,

«Η αποσυμφόρηση των φυλακών δεν επιτεύχθηκε όσο θα έπρεπε, αλλά φθάσαμε στις 9.500 (κρατούμενους), που είναι σημαντικό (από 11.800)», είπε και προσέθεσε ότι το βραχιολάκι δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ο απελθών υπουργός σημείωσε ότι σταθερή του πολιτική ήταν να απέχει από τις παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη, ελάχιστες ήταν οι παρεμβάσεις που έκανε, και αυτές ήταν μέσα στο πλαίσια του Συντάγματος και του νόμου, αναμόρφωση του Πτωχευτικού Κώδικα, κ.λπ.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ