Skip to main content

Ολάντ: Επόμενο βήμα η συζήτηση για το χρέος

«Γνωρίζουμε τις προσπάθειες του ελληνικού λαού και τις μεταρρυθμίσεις που έχουν λάβει χώρα. Χρειάζονται και άλλες προσπάθειες. Το έχω πει, το επόμενο βήμα θα είναι η συζήτηση για το χρέος, βεβαίως πρέπει να ξεκινήσει», ανέφερε ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Ολάντ ευχαρίστηκε τον κ. Παυλόπουλο για την πρόσκληση και έκανε λόγο για σημαντικές προκλήσεις που είχε μπροστά της η Ελλάδα. Όπως είπε, η Αθήνα έδειξε ότι ήθελε να μείνει στην Ε.Ε. και η Ευρώπη έπρεπε να δείξει αλληλεγγύη.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας στάθηκε στις προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης και τόνισε ότι η Γαλλία στήριξε αυτήν την πρωτοβουλία. «Τι θα ήταν η Ελλάδα χωρίς τη Γαλλία και η Γαλλία χωρίς την Ελλάδα;», διερωτήθηκε εν συνεχεία.

Όπως τόνισε, η Γαλλία ήταν πάντα στο πλευρό της Ελλάδας και έπρεπε να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις, κάτι που φάνηκε στη Σύνοδο Κορυφής στις 12-13 Ιουλίου.

«Η επίσκεψή μου έχει και άλλο σκοπό. Να δείξουμε πως μπορούμε να πείσουμε γαλλικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα», συνέχισε ο κ. Ολάντ και εξήγησε ότι είναι επικεφαλής μιας γαλλικής αντιπροσωπείας. «Το μήνυμα είναι σαφές βεβαίως έρχεται διακοπές εδώ, αλλά επενδύει και στην Ελλάδα», παρατήρησε.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό ζήτημα, ο πρόεδρος της Γαλλίας εξήγησε ότι θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα, η οποία αποτελεί τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε.