Skip to main content

Π. Καμμένος: Καθ’ όλα νόμιμη διακρατική συμφωνία, το παραμύθι τελειώνει εδώ

Στην αντεπίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας πέρασε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Κάμμενος, υπεραμυνόμενος της απόφασης για πώληση αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Το παραμύθι τελειώνει εδώ, ένα παραμύθι ψεύδους, κατασυκοφάντησης, λασπολογίας, κύριοι της Ν.Δ., είπε, επιτιθέμενος με σφοδρότητα κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και κατά φερόμενων δημοσιογράφων, όπως είπε, «υπαλλήλων της συμμορίας υπόπτων για εμπορία ναρκωτικών».

Ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για στρατηγικό αδιέξοδο της Νέας Δημοκρατίας, και για «πωλητές βιβλίων των ναζί και γιλέκων», τους οποίους, όπως είπε, θα τους αντιμετωπίσει στη Δικαιοσύνη.

Παράλληλα, τόνισε ότι πρόκειται για μια καθ’ όλα νόμιμη διακρατική συμφωνία και πως δεν υπάρχει κανένας μεσάζοντας και υποστήριξε ότι η αντιπολίτευση επέλεξε να κατασκευάσει ένα σκάνδαλο, αναφέροντας ότι το όλο ζήτημα στηρίχθηκε σε μια καταγγελία του Ανδρέα Λοβέρδου για την αναφορά ενός ταξιάρχου, η οποία όμως δεν υπάρχει. Εκείνο που υπάρχει, πρόσθεσε, είναι ένα υποκλαπέν από το κομπιούτερ του ταξιάρχου σύνολο μηνυμάτων το οποίο ο κ. Λοβέρδος το έκανε αναφορά.

Για τη διαφορά μεταξύ 300.000 βλημάτων και 100.000 βλημάτων ανέφερε πως η συμφωνία αφορούσε την πώληση 300.000 βλημάτων και αλλαγή αριθμού πυρομαχικών σε συμφωνία δεν υπάρχει.

«Έγινε μια προσφορά για πυρομαχικά που θα πληρώναμε για να τα καταστρέφαμε και τη δέχθηκα», πρόσθεσε.

Απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε: «Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, όσο πιο πολύ χτυπάτε την κυβέρνηση τόσο πιο δυνατή θα είναι η συνοχή της». 

Εξάλλου, επεφύλαξε μία «έκπληξη» -όπως είπε- για τη Ν.Δ. που αφορούσε τον «μεσάζοντας» Βασίλη Παπαδόπουλο. 

«Εμείς το μόνο που ξέραμε για τον Παπαδόπουλο ήταν ότι εκπροσωπούσε τη Σαουδική Αραβία και ελέγχθηκε πολλαπλώς και όσο αφορα το ποινικό του μητρώο και τις άδειες που θα έπρεπε να είχε», συνέχισε, ενώ τόνισε: «Ναι τον ξερω, ξέρετε από πού; Από τον κ. Μητσοτάκη, που σήμερα λείπει δεν είναι εδώ». 

Στο σημείο αυτό ο κ. Καμμένος ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το 1988 είχε αποφασίσει ότι θα εδινε η Εθνική Τράπεζα δάνειο προς τη Ρωσία για να αποπληρωθούν οι Έλληνες εξαγωγείς επειδή είχαν σταματήσει να πληρώνονται από τη Σοβιετική Ένωση. Ακόμη, πρόσθεσε ότι το 1991 πήγε αποστολή με 40 επιχειρηματίες στη Ρωσία, μαζί με τον τότε διοικητή της ΤτΕ κ. Γερμίδη και με την κ. Μπακογιάννη και μαζί ήταν ο κ. Ηλίας Παπαδόπουλος με τον γιο του και εισέπραξαν 67 εκατομμύρια. 

Ακόμη, ανέφερε ότι ο δικηγόρος του Παπαδόπουλου είναι βουλευτής της Ν.Δ. και τον κάλεσε να σηκώσει το χέρι του, για να προσθέσει: «Να δούμε ποιοι εχουν σχεση με τον Παπαδόπουλο» και να συνεχίσει λέγοντας στο ΥΠΕΘΑ είχε πάει τον Παπαδόπουλο η Φώφη Γεννηματά ως αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας το 2014.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πρόσφατα έλαβε απειλητικό τηλεφώνημα και μετά την άρση του τηλεφωνικού του απόρρητου απεδείχθη ότι εκείνος που τηλεφώνησε «ήταν ο κ. Πατεράκης, που έστησε την ιστορία με τον Σάφα, ο μεσάζων για τα υποβρύχια που έγερναν, ένα μέρος της συμμορίας που εξυπηρετεί η ΝΔ».

«Νομίζατε ότι θα φοβηθούμε τους μπράβους σας και τα “παραδεισένια” λεφτά σας. Όσο χτυπάτε τόσο πιο ισχυρή γίνεται αυτή η κυβέρνηση», σημείωσε. 

Σοβαρές προσωπικές ευθύνες για τη συμφωνία πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία και σκόπιμη παραπλάνηση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας καταλόγισαν οι επερωτώντες βουλευτές της Ν.Δ. στον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο  κάνοντας λόγο για αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με τον ρόλο του Βασίλη Παπαδόπουλου.

naftemporiki.gr