Skip to main content

Μπουλτς: Δεν θα αλλάξουν οι κατευθύνσεις της Ε.Ε. στη φορολόγηση της ναυτιλίας

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν προτίθεται να μεταβάλει τις υφιστάμενες κατευθύνσεις της, αναφορικά με τη φορολόγηση των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων», υπογράμμισε η Επίτροπος Μεταφορών, Βιολέτα Μπουλτς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στο περιθώριο της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης «Ποσειδώνια 2016».

«Η Επιτροπή γνωρίζει τη σημασία του tonnage tax για την Ελλάδα και άλλες χώρες μέλη της Ε.Ε. και δεν προτίθεται να αλλάξει τις κατευθυντήριες γραμμές επ’ αυτού» σημείωσε και πρόσθεσε ότι επιδιώκει την ορθή εφαρμογή της υφιστάμενης οδηγίας.

Διαβεβαίωσε ταυτόχρονα, ότι ο διάλογος με όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές, θα συνεχιστεί.

Η Ευρωπαία Επίτροπος στη συνέχεια, παρέθεσε τις προτεραιότητες της Κομισιόν στον τομέα της ναυτιλίας, τονίζοντας ότι επιδίωξη είναι «η διατήρηση της ευρωπαϊκής πρωτοκαθεδρίας σε παγκόσμιο επίπεδο στον τομέα αυτόν».

Όπως πρόσθεσε, στο πλαίσιο αυτό, η παρουσία της στα «Ποσειδώνια 2016» υπήρξε ιδιαιτέρως επωφελής, καθώς είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με όλους όσοι λαμβάνουν μέρος στα δρώμενα του τομέα.

Υπό το πρίσμα αυτό – συνέχισε – στόχος είναι η διατήρηση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής ναυτιλίας και διαμέσου αυτής, της ηγετικής θέσης της παγκοσμίως.

Μεταξύ των προτεραιοτήτων που έθεσε η Επίτροπος, συμπεριλαμβάνεται η έμφαση στις τεχνολογικές εξελίξεις, η προστασία του περιβάλλοντος και η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.

Πηγή: ΑΜΠΕ