Skip to main content

Με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών συναντήθηκε ο Π. Κουρουμπλής

Συνάντηση με εκπροσώπους της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, υπό τον πρόεδρο Θεόδωρο Βενιάμη, είχε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Επί τάπητος ετέθη το ζήτημα του συντονισμού των ελληνικών θέσεων, εν όψει των διαπραγματεύσεων στον Διεθνή Οργανισμό Ναυσιπλοΐας (ΙΜΟ), για τις εκπομπές των αερίων ρύπων και την περιεκτικότητα των ναυτιλιακών καυσίμων σε θείο.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί και νέα συνάντηση, αφού αρθρωθούν αμφότερες οι απόψεις, ώστε να προχωρήσει η τελική τους επεξεργασία. 

Κατά τη συνάντηση, στην οποία ήταν παρών και ο Β΄ υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος Αθανάσιος Ντούνης, συζητήθηκε, επιπλέον, η συνεργασία για θέματα ναυτιλιακής πολιτικής και για θέματα ναυτικής εκπαίδευσης.

Συμφωνήθηκε, ακόμα, η διεξαγωγή μιας νέας συνάντησης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του υπουργείου Παιδείας, για να συζητηθεί η περαιτέρω θεωρητική κατάρτιση των αποφοίτων ΕΠΑΛ Ναυτικού Τομέα, οι οποίοι δεν εισάγονται στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) και οι οποίοι θα ήθελαν να φτάσουν σε βαθμό Πλοιάρχου Α΄ και Α΄ Μηχανικού.

naftemporiki.gr