Skip to main content

Κανονικά η διακίνηση των κοντέινερ στον Πειραιά

Κανονικά διεξάγεται από το πρωί η διακίνηση των κοντέινερ στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ), μετά τη λήξη των κινητοποιήσεων των εργαζομένων.

Η Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, συμμετείχε χθες, Παρασκευή, στη νέα 24ωρη απεργία που εξήγγειλε το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Ωστόσο, μετά από προσφυγή των εταιρειών που διαχειρίζονται εργαζόμενους για λογαριασμό της ΣΕΠ, το Πρωτοδικείο Πειραιά κήρυξε την απεργία ως παράνομη και καταχρηστική.

Η κινητοποίηση προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στη διακίνηση των κοντέινερ, με αποτέλεσμα πολλές εταιρείες να διαμαρτυρηθούν έντονα προς τη διοίκηση του ΟΛΠ.

«Δεν έχουμε κάτι με τους απεργούς, αλλά είμαστε κατά του κλεισίματος της πόρτας» δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της διοίκησης, αναφέροντας ότι το «δικαίωμα της απεργία είναι ιερό, όπως και το δικαίωμα της εργασίας».

Το σωματείο της ΕΝΕΔΕΠ, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες προσανατολίζεται σε νέα κινητοποίηση την επόμενη εβδομάδα, διεκδικεί -μεταξύ άλλων- την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας από όλες τις εργοδοτικές πλευρές και την ένταξη των εργαζομένων στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ