Skip to main content

Ανοίγει τις πύλες της η διεθνής έκθεση «Ποσειδώνια 2018»

Τις πύλες της ανοίγει τη Δευτέρα, 4 Ιουνίου, η διεθνής έκθεση «Ποσειδώνια 2018», με συνολικά 1.920 εκθέτες από 92 χώρες να δίνουν το «παρών».

Η έκθεση θα διεξαχθεί έως την Παρασκευή, 8 Ιουνίου, στο εκθεσιακό κέντρο «Metropolitan Expo», στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», στα Σπάτα.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου, επεσήμανε ότι η ναυτιλιακή έκθεση πιστοποιεί και αποτυπώνει τη δυναμική της ελληνικής ναυτιλίας.

Αναφερόμενος στο λιμάνι του Πειραιά, ο υπουργός υποστήριξε ότι αναπτύσσεται δυναμικά, κατακτώντας την 38η θέση στην παγκόσμια κατάταξη. «Γίνεται πλέον ένα λιμάνι συνδυασμένων μεταφορών που συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη ναυλαγορά, αφού είναι το λιμάνι με τη μεγαλύτερη πλοιοκτησία» τόνισε.

Προσέθεσε, μάλιστα, ότι «τα τελευταία τρία χρόνια έχουν εγκατασταθεί σ΄ αυτό πάνω από 300 ναυτιλιακές εταιρείες». Στον ίδιο τόνο, εξήγησε ότι το ναυτιλιακό συνάλλαγμα -μετά τα capital controls- αποκαθίσταται, ενώ σημείωσε ότι το 2017 υπήρξε αύξηση 17%, φθάνοντας στα 9,13 δισ. ευρώ.

«Όλα αυτά δείχνουν ότι η ναυτιλία και η ναυλαγορά έχει αρχίσει να ανακάμπτει» συμπέρανε και συμπλήρωσε ότι «στο υπουργείο Ναυτιλίας μετά τα Ποσειδώνια, θα ξεκινήσει μία προσπάθεια που έχει να κάνει με τα εργασιακά και με τη σημαία στον χώρο»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θόδωρος Βενιάμης, υπογράμμισε ότι τα «Ποσειδώνια» φέρνουν ένα αίσθημα ενθουσιασμού καθώς αυξάνονται οι προσδοκίες για στοχευμένη δικτύωση, νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες και ενίσχυση των υφιστάμενων συνεργασιών για πρόοδο και ανάπτυξη.

«Μετά από μία περίοδο ύφεσης οι αγορές αρχίζουν να δείχνουν θετικά σημάδια. Τα “Ποσειδώνια” ως το πιο αναγνωρισμένο διεθνές ναυτιλιακό φόρουμ, παρέχει μία αξιόπιστη πλατφόρμα για την παρουσίαση των ναυτιλιακών καινοτομιών, την εκκίνηση νέων ή την ενίσχυση των υφιστάμενων επιχειρηματικών σχέσεων» πρόσθεσε.

naftemporiki.gr