Skip to main content

Το Propeller Club και ο Αμερικανός Πρέσβης τιμούν την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών

Του Λάμπρου Καραγεώργου 
[email protected]

Για μία ακόμη φορά ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, λίγες ημέρες πριν τα Ποσειδώνια, αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για την ελληνική ναυτιλία και την συμβολή της στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, στην εκδήλωση του Propeller Club στο Ναυτικό Όμιλο Πειραιά κατά τη βράβευση της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών για την πορεία της στα 102 χρόνια της ύπαρξής της. Στον εξαιρετικά θερμό χαιρετισμό του, ο Τζέφρι Πάιατ, που απένειμε το βραβείο στον πρόεδρο της ΕΕΕ κ. Θεόδωρο Βενιάμη,  εξήρε τις υψηλές επιδόσεις της ελληνικής ναυτιλίας επί δεκαετίες και τις παραδοσιακές ναυτιλιακές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και την εποικοδομητική συνεργασία που ανέκαθεν είχε η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα με την ΕΕΕ.

Μίλησε για την ελληνική ναυτιλία και την έντονη δραστηριότητα της σε μία ανοικτή οικονομία ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε και στην πρόσφατη επίσκεψη της αντιπροσωπείας της ΕΕΕ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο αυτής, κ. Θεόδωρο Βενιάμη, στην Ουάσινγκτον τον περασμένο μήνα, όπου το κλίμα στις διμερείς επαφές ήταν εγκάρδιο και οι συζητήσεις άκρως εποικοδομητικές, επιβεβαιώνοντας και φέρνοντας στο προσκήνιο τη στρατηγική σημασία του ελληνόκτητου στόλου και των θαλασσίων μεταφορικών υπηρεσιών που προσφέρει στο εξαγωγικό και εισαγωγικό εμπόριο των ΗΠΑ.

Στην αντιφώνησή του, ο Πρόεδρος της ΕΕΕ, κ. Θεόδωρος Βενιάμης, αρχικά υπογράμμισε κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία, ότι το βραβείο του Propeller Club που του απένειμε ο αμερικανός πρέσβης, τιμώντας στον πρόσωπο την ελληνική ναυτιλία και την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, είναι το πρώτο που αποδέχθηκε τα δέκα χρόνια που διατηρεί την ιδιότητα του προέδρου της ΕΕΕ.

Επίσης πρόσθεσε ότι με την ιδιότητα του Προέδρου της ΕΕΕ έχει γίνει ο ίδιος αυτόπτης μάρτυρας πολλών εκδηλώσεων θαυμασμού και εκτίμησης διεθνώς για τον πρωταθλητισμό της ελληνόκτητης ναυτιλίας. Επιπλέον, δήλωσε ότι ο ελληνικός εφοπλισμός τιμά και ανταποδίδει την εκτίμηση των ΗΠΑ, μένοντας σταθερός και αξιόπιστος εμπορικός της εταίρος. Κλείνοντας δήλωσε ότι «η ΕΕΕ, ως θεσμικός εκπρόσωπος της ελληνόκτητης ναυτιλίας, θα συνεχίσει να υπηρετεί σταθερά και με τη δύναμη που της δίνει η συλλογικότητα, τον καίριο σκοπό της, αυτόν της υποστήριξης των συμφερόντων της».