Ο IMO, γενικός γραμματέας του οποίου είναι ο Arsenio Dominguez, επαναβεβαίωσε τη δέσμευσή του για την ενίσχυση της θαλάσσιας ασφάλειας στην Ερυθρά Θάλασσα, την Ανατολική και Νότια Αφρική και τον Δυτικό Ινδικό Ωκεανό, στο πλαίσιο της Περιφερειακής Εβδομάδας Θαλάσσιας Ασφάλειας της Ε.Ε., που πραγματοποιήθηκε στο Ναϊρόμπι από 2 έως 5 Δεκεμβρίου 2025.
Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε από την κυβέρνηση της Κένυας, με τη στήριξη της Ε.Ε. και τη συνεργασία του IMO, της INTERPOL, του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα (UNODC) και της Επιτροπής του Ινδικού Ωκεανού.
Συμμετείχαν 112 εκπρόσωποι από 16 χώρες και διεθνείς οργανισμούς. Παρουσιάστηκαν αποτελέσματα των ευρωπαϊκών χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, όπως η κατάσχεση 2,4 τόνων ναρκωτικών, η σύλληψη 36 διακινητών και η διάσωση ναυτικών
Προτιμώμενη πηγή στην Google
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












