Skip to main content

MSC Cruises: Διέψευσε τα περί ενδιαφέροντος για τον ΟΛΘ

Μήνυμα για επενδύσεις και αύξηση δρομολογίων στην Ελλάδα

Ως σχόλια που γράφονται χωρίς να έχουν βάση χαρακτήρισε από τη Θεσσαλονίκη ο στρατηγικός σύμβουλος της MSC Cruises, Κυριάκος Αναστασιάδης, πρόσφατα δημοσιεύματα και φήμες περί μετοχικού ενδιαφέροντος της MSC για την ΟΛΘ Α.Ε.

Η MSC, στον αντίποδα, όπως ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης, στο πλαίσιο εκδήλωσης στο ένα από τα δύο υπερπολυτελή κρουαζιερόπλοια που διαθέτει η εταιρεία, το «Explora I», δεν επενδύει μόνο σε σύγχρονα πλοία, αλλά είναι έτοιμη να επενδύσει και σε λιμενικές υποδομές, γι’ αυτό και συμμετέχει στον διαγωνισμό για το λιμάνι του Λαυρίου, ενώ ενδιαφέρεται επίσης για το Κατάκολο και το λιμάνι της Πάτρας.

Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται ψηλά στο ενδιαφέρον της MSC όσον αφορά τον τομέα της κρουαζιέρας και σε συνέχεια της αύξησης των ελεύσεων του «Explora I» από μία πέρυσι σε έξι φέτος, για το 2026 προγραμματίζεται νέα αύξηση των δρομολογίων του.

Η Ελλάδα, τόνισε επίσης ο στρατηγικός σύμβουλος της MSC, είναι ο τρίτος δημοφιλέστερος προορισμός στην παγκόσμια κρουαζιέρα και στόχος της MSC είναι η αύξηση του αριθμού των ελληνικών λιμανιών που είναι αναγνωρίσιμα στον παγκόσμιο χάρτη κρουαζιέρας από επτά σήμερα σε είκοσι.

Μάλιστα, από την πλευρά της η εταιρεία έχει ήδη 20 προορισμούς στην Ελλάδα, που σκοπεύει να τους επισκέπτεται με μεγαλύτερη συχνότητα τα επόμενα χρόνια.

Περαιτέρω σημείωσε ότι η κρουαζιέρα προσφέρει στην Ελλάδα πάνω από 22.500 θέσεις εργασίας και πάνω από 2 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία.

Για την περαιτέρω ανάπτυξη της κρουαζιέρας πάντως στην Ελλάδα, όπως σημείωσε, πρέπει να υπάρχει σύστημα ελλιμενισμού προγραμματισμένο ώστε να αποφεύγεται ο κορεσμός των προορισμών, όπως επίσης και υποδομές για την υποδοχή των επισκεπτών, πράσινες ενεργειακές υποδομές στα λιμάνια κ.ο.κ.

Παράλληλα, όσον αφορά το τέλος που ανακοινώθηκε ότι θα επιβληθεί στις εταιρείες κρουαζιέρας, ζήτησε να υπάρχει ενημέρωση για τον τρόπο αξιοποίησής του.

Ο στόλος της εταιρείας αριθμεί 23 σύγχρονα πλοία στο brand «MSC Cruises» και δύο πολυτελή υπό το brand «Explora» και έχει ήδη δρομολογήσει την ενίσχυσή του με τέσσερα νέα κρουαζιερόπλοια από το 2026 μέχρι το 2030 στη «MSC Cruises» και με άλλα επίσης τέσσερα πλοία πολυτελείας μέχρι το 2028 στο brand «Explora», μια επένδυση της τάξης των 6 δισ. ευρώ.