Skip to main content

Η Μελίνα Τραυλού για τα Ποσειδώνια: Ευκαιρία για ενίσχυση της συνεργασίας στο ναυτιλιακό οικοσύστημα

«Αποτελούμε κορυφαίο ναυτιλιακό έθνος και διακρινόμαστε για την εξαιρετική ανθεκτικότητα» επισημαίνει η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

Η ναυτιλιακή έκθεση των Ποσειδωνίων αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ όλων των μελών του ναυτιλιακού οικοσυστήματος που βρίσκεται σε μια νέα, μεταβατική εποχή, τονίζει σε δήλωσή της η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Μελίνα Τραυλού.

“Συνεχίζουμε να επενδύουμε σταθερά σε νέες τεχνολογίες και στην ψηφιοποίηση, βελτιώνοντας έτσι, δραστικά και το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα. Αποτελούμε το κορυφαίο ναυτιλιακό έθνος και διακρινόμαστε για την εξαιρετική ανθεκτικότητα και προσαρμοστικότητα, στα δεδομένα της κάθε νέας εποχής” επισημαίνει.

Αναφέρει ότι η ναυτιλιακή έκθεση των Ποσειδωνίων αποτελεί μια ιδιαίτερα επιτυχημένη ευκαιρία συνεργασίας για τον ευρύτερο ναυτιλιακό κλάδο, όπου ανταλλάσσονται απόψεις, παράγονται επιχειρηματικές ευκαιρίες, παρουσιάζονται καινοτομίες και προτάσεις στις σύγχρονες προκλήσεις.

Η κ.Τραυλού δηλώνει εξάλλου ότι η ελληνική ναυτιλία, ως ο μεγαλύτερος διεθνής και διασυνοριακός στόλος, έχει στρατηγικό και αναντικατάστατο ρόλο στο παγκόσμιο «επιχειρείν» υπογραμμίζοντας ότι ο ναυτιλιακός κλάδος στο διαρκώς μεταβαλλόμενο και απρόβλεπτο διεθνές περιβάλλον, συνεχίζει να προσφέρει αξιόπιστα τις ανεκτίμητες υπηρεσίες της, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Αντιπροσωπεύουμε πάνω από το 20% της παγκόσμιας χωρητικότητας και πάνω από το 60% του ελεγχόμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση στόλου αναφέρει η πρόεδρος των Ελλήνων Εφοπλιστών, προσθέτοντας παράλληλα ότι οι Ελληνες πλοιοκτήτες κατέχουν τον πρώτο στόλο στον κόσμο με ικανότητα χρήσης εναλλακτικών καυσίμων.

Συμπληρώνει εξάλλου ότι η εύρυθμη λειτουργία του διεθνούς εμπορίου και η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη ναυτιλία, ενώ η αναφέρει ότι η μετάβαση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι αδύνατη χωρίς τον ναυτιλιακό κλάδο

“Επιδίωξή μας είναι «επιχειρείν» και «ευ-ζην» να συνυπάρχουν αρμονικά.Η σύμπλευση είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητάς μας” τονίζει ακόμη.

H ναυτιλιακή έκθεση των Ποσειδωνίων, θα λάβει χώρα στο εκθεσιακό κέντρο Athens Metropolitan Expo από 3 έως 7 Ιουνίου στο διεθνές αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”.Η έκθεση που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια αποτελώντας από το 1965, το μεγαλύτερο ναυτιλιακό γεγονός, στο οποίο συγκεντρώνονται τα πιο έμπειρα στελέχη του κλάδου, προκειμένου να παρουσιάσουν νέες τεχνολογικές καινοτομίες, ενόψει της απανθρακοποίησης και των προγραμματισμένων στόχων του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού ΙΜΟ, για τη μείωση των εκπομπών αερίων ρύπων στα πλοία έως το 2050.

Επίσης αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για τους επαγγελματίες του ναυτιλιακού κλάδου, σχετικά με το κλείσιμο επιχειρηματικών συμφωνιών.Φέτος οι εκθέτες αναμένεται να ξεπεράσουν τους 2.000 από τουλάχιστον 90 χώρες, ενώ σχετικά με τον αριθμό των επισκεπτών αναμένεται να ξεπεράσειτα 30.000 άτομα.