Skip to main content

Μελίνα Τραυλού – Our Ocean 2024: Η θάλασσα είναι το σπίτι μας. Την τιμούμε και την προστατεύουμε

«Η ναυτιλία είναι μακράν το μέσο μεταφοράς αγαθών με τη μικρότερη ένταση άνθρακα»

Η Πρόεδρος της ΕΕΕ, Μελίνα Τραυλού χαιρέτισε την έναρξη των εργασιών της διεθνούς διάσκεψης «Our Ocean 2024»:

Η κ. Τραυλού, εκπροσωπώντας θεσμικά την ηγέτιδα ναυτιλία παγκόσμια, τη Ναυτιλία των Ελλήνων, τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία της: «Η θάλασσα είναι το σπίτι μας. Την τιμούμε και την προστατεύουμε. Λειτουργούμε με όραμα η Ναυτιλία των Ελλήνων να αποτελεί φάρο της βιώσιμης ανάπτυξης. Επιχειρούμε, κάνοντας πράξη την προστασία του περιβάλλοντος. Πρωτοστατούμε στις εξελίξεις και τις παγκόσμιες πρωτοβουλίες. Πιστοί στο όραμα και τις δεσμεύσεις μας για ένα βιώσιμο αύριο, επενδύουμε, συνεχώς, σε νέες τεχνολογίες».

«Είναι δίκαιο να πούμε ότι η ναυτιλία έχει ξεπεράσει τους περισσότερους άλλους βιομηχανικούς κλάδους όσον αφορά τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, δεδομένου ότι είναι μια βιομηχανία που δεσμεύεται από ορυκτά καύσιμα. Η ναυτιλία είναι μακράν το μέσο μεταφοράς αγαθών με τη μικρότερη ένταση άνθρακα.
Παρά την εκτεταμένη εμβέλειά της, το αποτύπωμα των αερίων του θερμοκηπίου της ναυτιλιακής βιομηχανίας σε κατά κεφαλήν βάση, συγκρίνεται με εκείνο των χωρών με τις χαμηλότερες εκπομπές. Λάβετε υπόψη ότι η ναυτιλία μεταφέρει περίπου το 90% του παγκόσμιου εμπορίου και εκπέμπει λιγότερο από το 1/15 της χώρας με τις υψηλότερες εκπομπές».

Διαβάστε σχετικά

Κ. Μητσοτάκης στο «Our Ocean Conference»: Ταμείο Απανθρακοποίησης για «πράσινα» νησιά