Skip to main content

Υεμένη: Συνεχίζονται οι επιθέσεις των Χούθι – Εκτόξευσαν drones εναντίον βρετανικών, αμερικανικών και ισραηλινών πλοίων

REUTERS/Khaled Abdullah

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος των Χούθι

Drones κατά βρετανικών, αμερικανικών και ισραηλινών πλοίων εκτόξευσαν οι προσκείμενοι στο Ιράν αντάρτες, Χούθι, στην Ερυθρά Θάλασσα. 

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου των Χούθι, Γιαχία Σαρί, η ομάδα ανταρτών είχε βάλει στο στόχαστρο ένα βρετανικό πλοίο και αρκετές φρεγάτες των ΗΠΑ στην Ερυθρά Θάλασσα, ενώ στην Αραβική Θάλασσα και τον Ινδικό Ωκεανό είχε επιτεθεί σε δύο ισραηλινά πλοία που κατευθύνονταν σε ισραηλινά λιμάνια.

Νωρίτερα, σύμφωνα με το Reuters, η βρετανική εταιρεία ασφαλείας Ambrey δήλωσε ότι έλαβε πληροφορίες που ανέφεραν ότι ένα πλοίο δέχθηκε επίθεση την Κυριακή στον Κόλπο του Άντεν περίπου 102 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Μουκάλα στην Υεμένη.

«Τα σκάφη που βρίσκονταν στην περιοχή κλήθηκαν να είναι προσεκτικά και να αναφέρουν οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα», ανέφερε η εταιρεία.

Δεν ανέφερε ποιος ήταν υπεύθυνος για την επίθεση ούτε έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες.

«Ο πλοίαρχος του πλοίου αναφέρει ότι ένας πύραυλος έπεσε στο νερό σε κοντινή απόσταση από το αριστερό τέταρτο του πλοίου», ανέφερε ο UKMTO σε συμβουλευτικό σημείωμα. «Δεν αναφέρθηκαν ζημιές στο σκάφος και το πλήρωμα αναφέρθηκε ασφαλές», πρόσθεσε.

Οι επιθέσεις των Χούθι έχουν διαταράξει την παγκόσμια ναυσιπλοΐα μέσω της διώρυγας του Σουέζ, αναγκάζοντας τις εταιρείες να αλλάξουν δρομολόγια σε μακρύτερα και ακριβότερα ταξίδια γύρω από τη νότια Αφρική.