Skip to main content

Μαρία Αγγελικούση: Παρέλαβε από το Πανεπιστήμιο Πειραιά τον τίτλο επίτιμου διδάκτορος του αείμνηστου πατέρα της

Την εταιρεία του αείμνηστου αειναύτη Ιωάννη Αγγελικούση επισκέφθηκε το Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς  για να επιδώσει στην οικογένειά του και τα διευθυντικά στελέχη του τα συνοδευτικά του τίτλου του επίτιμου διδάκτορος του Τμήματος (πάπυρο και επιτηβένιο).

Όπως επισήμανε ο κοσμήτορας της Σχολής Ναυτιλίας και Βιομηχανίας του Πανεπιστημίου Πειραιά, Άγγελος Παντοβάκης, «τον είχαμε εν ζωή ανακηρύξει, ο εκλιπών – λόγω του αιφνίδιου θανάτου του – δεν είχε προλάβει να παραλάβει τον τίτλο του».

Σύμφωνα με τον κ. Παντουβάκη, ο εκλιπών «πάντα πρωτοπόρος στη ναυτιλία και πάντα μπροστά από τις εξελίξεις του κλάδου, ήταν ο πρώτος που πίστεψε στα Capes, ο πρώτος που έχτισε LNG, ο πρώτος που μπήκε αλλά και βγήκε από το Χρηματιστήριο. Με 148 πλοία σήμερα είναι ο μεγαλύτερος ιδιωτικός στόλος παγκόσμια», ανέφερε.

Τόνισε επίσης ότι ήταν «εξαιρετικά συγκινητικός ο λόγος από τη θυγατέρα του και διάδοχό του, Μαρία, αλλά και τη σύζυγό του, και μεγάλη περηφάνεια από τους διευθύνοντες συμβούλους του Ομίλου που παρέστησαν. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον στενό του φίλο και προσωπικό του δικηγόρο Κώστα Παναγόπουλο για τη συνδρομή του σε όλη τη διαδικασία».