Skip to main content

Χρ. Στυλιανίδης: «Προτεραιότητά μας η ασφάλεια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών»

«Έχουμε πλήρη συνείδηση των προκλήσεων. Είμαστε, όμως, αποφασισμένοι να προχωρήσουμε με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα»

«Η ασφάλεια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών είναι για μας, στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, πρώτη προτεραιότητα» τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας απηύθυνες ομιλία στο σεμινάριο εξειδίκευσης για τον «Οδηγό εκπόνησης μελετών σκοπιμότητας για τα λιμενικά έργα» που πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στο Ίδρυμα Ευγενίδου, υπό τη διοργάνωση της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, της ομάδας των εμπειρογνωμόνων του προγράμματος «Jaspers» και της Διαχειριστικής Αρχής του Προγράμματος «ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ 2021-2027».

Ο κ. Στυλιανίδης επισήμανε ότι απαιτούνται επαρκείς και σύγχρονες λιμενικές υποδομές για τη διασφάλιση της μέγιστης ασφάλειας αλλά και τη διαφύλαξη της εδαφικής, οικονομικής και κοινωνικής συνοχής του νησιωτικού χώρου.

«Η δράση “Ανάπτυξη νησιωτικών λιμενικών υποδομών” – που έχει ενταχθεί στο Τομεακό Πρόγραμμα “Μεταφορές 2021-2027” του Υπουργείου μας – περιλαμβάνει κρίσιμες παρεμβάσεις σε πάνω από 30 λιμένες εκτός του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών. Από τα Διαπόντια Νησιά έως το Καστελόριζο και από τη Γαύδο έως τη Σαμοθράκη. Στόχος αυτών των παρεμβάσεων είναι η αναβάθμιση της ασφάλειας και της ποιότητας των λιμενικών υπηρεσιών που παρέχονται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Έχουμε πλήρη συνείδηση των προκλήσεων. Είμαστε, όμως, αποφασισμένοι να προχωρήσουμε με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα. Επενδύουμε λοιπόν στο ανθρώπινο δυναμικό και στην ανάπτυξη των ικανοτήτων (Capacity Building) όλων των ανθρώπων που αποτελούν σημαντικούς κρίκους στην αλυσίδα υλοποίησης των δράσεων αυτών».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής υπογράμμισε την ανάγκη άμεσης και συνεχούς συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων επί του πεδίου, η οποία θα οδηγήσει στην αναβάθμιση και στην ασφάλεια των λιμενικών υποδομών, προωθώντας παράλληλα την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των νησιωτικών περιοχών.