Skip to main content

ΕΚΟ Ναυτιλίας της ΝΔ: Ποιοι τιμήθηκαν με τα EKO maritime awards 2024

Απο αριστερά Πανος Ζαλαχώρης, Νίκος Πειρασμακης, Ευαγγελία Χορτατσιάνη, Χρήστος Βαγιωνάκης, Λευτέρης Παπαναστασίου, Γκρέτα Χριστοφιλοπούλου, Θεοδοσιος Ζαΐμης, Φιλιππος Νικολαιδης, Ηλίας Δαμίγος, Χρηστος Ψώρρας και Κωνσταντίνος Μαρκογιάννης

Η ΕΚΟ Ναυτιλίας, αποτελεί έναν ισχυρό συνεκτικό κρίκο ανάμεσα στους ανθρώπους της ναυτιλίας, το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αλλά και την κυβέρνηση της ΝΔ.

Τον εμβληματικό χώρο του Ζαππείου Μεγάρου επέλεξε η ΕΚΟ Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας για την απονομή των EKO maritime awards 2024.

Καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους ο Πρόεδρος κ. Λευτέρης Παπαναστασίου αναφέρθηκε στον ρόλο που διαδραματίζει η Οργάνωση στον ευρύτερο χώρο της ναυτιλίας μεταφέροντας τον παλμό και τις ανησυχίες της αγοράς, καταρτίζοντας προτάσεις και καταθέτοντας λύσεις για τα προβλήματα που απασχολούν τη ναυτιλιακή κοινότητα. Η ΕΚΟ Ναυτιλίας, αποτελεί έναν ισχυρό συνεκτικό κρίκο ανάμεσα στους ανθρώπους της ναυτιλίας, το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αλλά και την κυβέρνηση της ΝΔ.

Για τον σκοπό αυτό διοργανώνει ειδικές θεματικές ημερίδες στη διάρκεια των οποίων γίνεται διεξοδική συζήτηση επί εξειδικευμένων θεμάτων, ακούγονται οι απόψεις των ειδικών και συγκεντρώνονται χρήσιμα συμπεράσματα τα οποία προωθούνται στους αρμόδιους φορείς.

Στη συνέχεια η Γενική Γραμματέας της Οργάνωσης κ. Αλεξάνδρα Γκανά, αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία με τους παράγοντες και τα στελέχη της ναυτιλίας, από τα οποία η ΕΚΟ Ναυτιλίας αντλεί πολύτιμη γνώση και εμπειρία στην προσπάθειά της να στηρίξει αυτό για το οποίο όλοι υπερηφανευόμαστε: την ελληνική ναυτιλία. Ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των ναυτιλιακών θεσμών και τα στελέχη των ναυτιλιακών εταιριών που μεταλαμπαδεύουν την αγάπη και το πάθος τους στις επόμενες γενιές ώστε να γίνουν όλοι ένα κομμάτι της αλυσίδας του ναυτιλιακού DNA.

Ο κ. Στέλιος Κονταδάκης Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Προέδρου της Ν.Δ. και Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Πρόεδρο της Ε.Κ.Ο Ναυτιλίας Ν.Δ. κ. Λευτέρη Παπαναστασίου και την Γ.Γ κα Αλεξάνδρα Γκανά

Στο πλαίσιο αυτό, βραβεύτηκαν με τίτλους αριστείας, προσωπικότητες του ναυτιλιακού γίγνεσθαι που ξεπέρασαν τον εαυτό τους και βοηθώντας τον συνάνθρωπο αλλά και την ελληνική οικονομία.

Η ΕΚΟ Ναυτιλίας αναγνωρίζοντας την προσφορά  και το έργο τους βράβευσε αντίστοιχα τον κ. Χρήστο Χατζηχριστοδούλου και τον κ. Γεράσιμο Γερολυμάτο.

Ο κ. Χατζηχριστοδούλου είναι Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο Ιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Από το 2006 έως τον Σεπτέμβριο του 2023 διετέλεσε Διευθυντής του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας το οποίο το 2014 επιλέχθηκε από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας να λειτουργήσει ως συνεργαζόμενο κέντρο σε θέματα εκπαίδευσης που σχετίζονται με την εφαρμογή του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού. Έχει πλούσιο ερευνητικό έργο στην υγιεινή, την επιδημιολογία, στην πρόληψη λοιμωδών νοσημάτων και στην επιδημιολογική επιτήρηση και διερεύνηση επιδημιών. Ηγήθηκε τεσσάρων Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων μέσα από το οποία δημιουργήθηκε Ευρωπαϊκό Εγχειρίδιο Προτύπων Υγιεινής και Επιδημιολογικής Επιτήρησης Μεταδοτικών Νοσημάτων σε Επιβατηγά Πλοία. Επίσης με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας δημιούργησε Ευρωπαϊκή Βάση Δεδομένων που χρησιμοποιείται από 14 χώρες για την έκδοση Πιστοποιητικών Υγιεινής των πλοίων. Την τρέχουσα περίοδο ηγείται Ευρωπαϊκού Προγράμματος που σχετίζεται με την επιδημιολογία και πρόληψη λοιμωδών νοσημάτων σε επιβατηγά πλοία. Την περίοδο της επιδημίας COVID-19 ήταν μέλος της Επιτροπής και επικεφαλής των ομάδων εργασίας που δημιούργησαν τα πρωτόκολλα που σχετίζονται με τις θαλάσσιες μεταφορές.

Ο κ. Γεράσιμος Γερολυμάτος βραβεύτηκε για την σημαντική συμβολή του στον θαλάσσιο τουρισμό και ειδικότερα στον τομέα του yachting. Γεννήθηκε στον Πειραιά αλλά έχοντας καταγωγή από την Κεφαλονιά και Καρδάμυλα Χίου, η θάλασσα ήταν μονόδρομος. Σπούδασε Φιλοσοφία και Ανθρωπολογία στην σχολή του Umberto Eco στην Bologna, και ασχολείται με τη Σημειολογία στη Θαλάσσια Αναψυχή. Είναι ιστιοπλόος, εκδότης, με συνεργασίες σε Ελλάδα και εξωτερικό με θέμα τη Θάλασσα, τα Ναυτικά Σαλόνια και τις νέες τάσεις στο ναυπηγικό στερέωμα. Έχει θητεύσει και στηρίξει όλα σχεδόν τα ναυτικά περιοδικά της χώρας αλλά και αρκετά του εξωτερικού.  Το 2016 ίδρυσε την Ondeck Events και δημιουργεί το Olympic Yacht Show. Το 2021 ως επικεφαλής του Olympic Yacht Show υποδέχεται την αφρόκρεμα της ελληνικής και διεθνούς αγοράς στο μεγαλύτερο πλωτό yacht show της χώρας

Ο Υφυπουργός κ. Γιάννης Πέππας, ο Α΄Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, Ο Πρόεδρος της Ε.Κ.Ο Ναυτιλίας Ν.Δ. κ. Λευτέρης Παπαναστασίου και η Γ.Γ κα Αλεξάνδρα Γκανά

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Α΄ Αντιπρόεδρος Βουλής, Πρόεδρος Οργανωτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Παππάς, ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χάρης Θεοχάρης, ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Βασίλης-Πέτρος Σπανάκης, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο Διευθυντής Πολιτικού Γραφείου Προέδρου Ν.Δ. και Π/Θ Κυριάκου Μητσοτάκη και Γραμματέας Οργανωτικού Ν.Δ. κ. Στέλιος Κονταδάκης.

Παρέστησαν επίσης ο Γραμματέας Ε.Κ.Ο Ν.Δ. κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, ο Εκπρόσωπος Τύπου Ν.Δ. κ. Νίκος Ρωμανός, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης, ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού Υπουργείου Υγείας Δρ. Αρης Αγγελής, η ειδική συνεργάτης στη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού της Προεδρίας της Κυβέρνησης κ. Χριστιάννα Καλογήρου. Την εκδήλωση τίμησαν εκ μέρους της Ν.Δ. οι βουλευτές Κυκλάδων Κατερίνα Μονογιού & Φίλιππος Φόρτωμας, Δωδεκανήσων κ. Βασίλης Υψηλάντης, Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Παναγής Καππάτος, Νότιου Τομέα Αθηνών κ. Διονύσης Χατζηδάκης, Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, Α΄ Πειραιά Κώστας Κατσαφάδος, Β΄ Πειραιά κ. Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο πολιτευτής Δωδεκανήσων Αντώνης Γιαννικούρης και ο πρώην βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών Τάσος Γαϊτάνης.

Τους φορείς της ναυτιλίας εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του Ν.Ε.Ε Δρ. Γεώργιος Πατέρας, ο Διοικητής του Ν.Α.Τ. κ. Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος, ο Πρόεδρος Ένωσης Μαρινών Ελλάδος κ. Σταύρος Κατσικάδης, ο Πρόεδρος Chapter of Maritime St. Nicholas των AHEPA, C.E.O Arcadia Shipmanagement και Πρόεδρος της «Green Award Foundation» κ. Δημήτρης Ματθαίου.

O Υφυπουργός κ. Γιάννης Παππάς, με το μουσικό συγκρότημα Fortissimoquartet και το Προεδρεο της Ε.Κ.Ο Ναυτιλίας Ν.Δ.