Skip to main content

Όμιλος Φίλων Λίμπερτυ: Ετήσια γενική συνέλευση και νέο Δ.Σ.

Όμιλος Φίλων Λίμπερτυ

Βράβευση του επίτιμου προέδρου καπετάν Βαγγέλη Κούζιλου για την πολύτιμη και μακροχρόνια συμβολή του στο Hellas Liberty

Σε έναν ιστορικό χώρο-σύμβολο της διαχρονικής εξέλιξης της ελληνικής ναυτιλίας, το SS Hellas Liberty, και συγκεκριμένα στην αίθουσα «Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου», πραγματοποιήθηκε στις 17/2/2024 η ετήσια γενική συνέλευση του Όμιλου Φίλων Λίμπερτυ.

Η πρόεδρος, Άννα Πολέμη, κήρυξε την έναρξη της συνελεύσεως καλωσορίζοντας τα μέλη, τους φίλους του και δημοσιογράφους στο Hellas Liberty. Την συνέλευση τίμησαν με την παρουσία τους οι καπετάν Κώστας Φράγκος, ο πρόεδρος της ΠΕΠΕΝ καπετάν Παναγιώτης Γιγής, από Lloyds Register ο Θεοδόσης Σταματέλος, από τη Helmepa η Ματούλα Αντωνάκου, από τη Danaos o Παντελής Παπαλυμπέρης και από τη Majestic International Cruises ο Θεόδωρος Κόντες.

Ακολούθησε βράβευση του επίτιμου προέδρου καπετάν Βαγγέλη Κούζιλου για την πολύτιμη και μακροχρόνια συμβολή του στο Hellas Liberty. Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε από την πρόεδρο, Άννα Πολέμη, ο γιος του, Μιχάλης Κούζιλος.

Η κ. Πολέμη προχώρησε στη παρουσίαση του απολογισμού και της έκθεσης της εξελεγκτικής επιτροπής για το 2023, ενώ ο γενικός διευθυντής, Δημήτρης Σαρικαβάζης, παρουσίασε τον προϋπολογισμό και τους στόχους του Ομίλου για το 2024

Το νέο δ.σ.

Ακολούθησε ψηφοφορία για την ανάδειξη των πέντε νέων μελών του Διοικητικού Συμβούλιου, που είχε ως εξής: Ιωάννης Δρακογιαννόπουλος, Αλέξανδρος Λεμονίδης, Αθανάσιος Μπέης, Άννα Πολέμη και Γιώργος Τσαβλίρης. Τα μέλη του δ.σ. θα συνεδριάσουν για τη συγκρότηση σε σώμα.

Τα θέματα

Ειδικότερα κατά τη γ.σ. έγινε αναφορά σε:

  • Σύγχρονους τρόπους «εξωστρέφειας» του Λίμπερτυ (επικοινωνιακές μέθοδοι, χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης, πωλητήρια αναμνηστικών, εκδόσεις, εκθέσεις, έντυπο υλικό, κ.α.)
  • Διαφήμιση μελών και δωρητών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Instagram, LinkedIn)
  • Έκδοση Newsletter και Δελτίων Τύπου σε ναυτιλιακούς δημοσιογράφους και οργανισμούς
  • Υπογραφή Σύμβασης με το υπουργείο Ναυτιλίας
  • Μεθόρμιση του Hellas Liberty δίπλα στο θωρηκτό Αβέρωφ για την υλοποίηση του Πάρκου Ναυτικής Παράδοσης με την επωνυμία «Οδυσσέας-Οι Έλληνες και η θάλασσα» και μόνιμος ελλιμενισμός του εκεί, σε χώρο υπό τον έλεγχο και διαχείριση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.